Къртис Джоунс в Ливърпул - ясно, да видим някои българи отпреди 5 години

Публикувано на: 30.03.2020 21:32

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Славия спечели турнира.
Вдигнахме много "пушилка" за Къртис Джоунс, роден на 30 януари 2001 година и неговите сензационни игри за Ливърпул. Справедливо се гордеехме, че Къртис бе награден за най добър халф на турнира "Проспорт - Велико Търново къп". И ще се гордеем.


Къртис Джоунс
 
 
Да погледнем какво се случи с някои от другите участници, но сред българите! Има какво да кажем. Има с какво да се похвалим, да обърнем внимание.
 
И така. В средата на май 2015 година Проспорт Медиа организира силен международен турнир Във Велико Търново. В три възрасти. Основният бе за родени след 1 януари 2000 година. Ливърпул пристигна с родени 2001,2002, 2003 година.

 
Предното издание по повод юбилея на Етър, на същата възраст, победител стана ЦСКА. Дори пътува за награда до Италия и посети мач на Ивайло Чочев от Серия А във Верона. Но този път над всички бе Славия, без нито една загуба. Равен единствено с Ливърпул, при изпуснат аванс от 2:0. Старши треньор Иво Градев.
 
Славия също бе с някои по-малки състезатели. 
 
От тях днес виждаме в първия тим на белите трайно силни изяви на все по-забележимия Филип Кръстев, роден на 15 октомври 2001 година и Мартин Атанасов, роден на 19 януари 2002 година. Филип беше и основен диктатор на събитията при унижението на сините, на "Герена", само с 2:1. С потресаващ за новобранец статистически индекс от 321.


Филип Кръстев


Мартин Атанасов
 
Димитър Стоянов, роден на 14 април 2001 година, също е част и вече с дебют на представителния отбор на Славия. Нападателят се слави с безкомпромисна игра и мощна физика.


Димитър Стоянов
 
 Филип и Мартин са железните войници в халфовата линия на националния отбор до 19 и заедно с Дими чакат променените решения за елитна квалификация за европейско първенство, след фантастичен маратон на пресяването в Турция.
 
Валентин Антов. Той бе част от една силна формация. Роден е на 9 ноември 2000 година, стигна до националния отбор на България, за който записа 14 минути в контрола срещу Беларус. Има вече и 43 шампионатни мача в професионалния футбол у нас.
Валентин Антов
 
Виждаме сред фотосите и Организационния директор на турнира през 2015 година, който награждава дете от "Етър". За първи път ще споменем, че след турнира бе на крачка от преминаване в английския футбол, по инициатива на важен човек от Албиона. 
 
Решението се отложи по ... неотложни причини и днес той е Административен директор на Славия. Единственият клуб, за който се е състезавал в България той. Светослав Костадинов.


Светослав Костадинов
 
Можем да добавим и още. Но всъщност най-важното е да отбележим, че има смисъл. Винаги има смисъл от подкрепата на български деца. Не да градим фобии и внушаваме ксенофобия. А за дадем възможност. 
 
И да бъдем щастливи от стореното.
 
КРАТЪК РЕПОРТАЖ ОТ СЛАВИЯ - ЛИВЪРПУЛ 2:2.