Полковника коментира играчи на ЦСКА 1948

Публикувано на: 31.03.2020 11:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
След известно прекъсване, поради богоугодна заетост на Петьо Костадинов - Полковника, отново се връщаме към някои технически изпълнения на момчетата от от отбора на треньора Мартин Герговски в ЦСКА 1948, родени 2008-а и 2009 година. Проследяваме, подкрепяме и съветваме състезателите при техните занимания в условията на карантина и изолация. Тренировки в домашни условия, често в отсъствието на достатъчно пространство, но пък с много сърце и мисъл за завръщането на тренировъчния терен. Скоро.И така започваме по реда на постъпилите към нас видеоматериали и с коментарите на Полковника към всеки от тях.

Виктор Ангелов, 2009, нападател:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Прекрасна гледка. Асистент със спазване на санитарните препоръки. Вики, забелязва се свежест в коремната преса.  Ако послушаш да си отвориш ръчичките и да ги правиш с една идея по-бавно, малко по-малко на брой, но точно, то скоро ще усетиш много сила. Използвай богатството, че имаш такова важно съдействие за опора на краката. Скоро ще стрещнеш разлютени и здрави защитници. И ще бъдеш готов.

Валери Тодоров, 2009, халф:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Техническото изпълнение няма да коментирам, видеото казва всичко. Ще ви кажа нещо лично. Допускам, че дори да си съберете годините, няма да достигнете моите. Младежи, това е смисълът! Твърдя със сигурност от опит и дългогодишни наблюдения, че момчетата са много по-уверени, когато вярват в подкрепата на бащите си. Че те искат да бъдат герои на бащите си. Да им покажат, да видят щастието в очите на бащите си. Когато са в битка на спортния терен, когато се справят с "кривата" задача по математика сами, когато се изписали нещо красиво в съчинението по български език, когато рисуват с думи битката при Ахелой...Щастлив съм да го видя. Още в първите секунди извикахте в мен страхотната песен на Кет Стивънс "Father & Son". Умишлено е оставен собствения ви музикален фон. Така трябва да бъде. Браво! Благодаря!

Виктор Младенов, 2008, халф:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Точно така, Вики. Концентрирано, съзнателно, в търсене на прецизност. Отлична идея за опора на краката. Мъничката забележка е да не правиш тласък с главата назад, а да я държиш с поглед напред неподвижно. Тогава вече ще можеш да изпратиш видеото на лично съобщение. На гаджето от класа. Ти все пак си в годината на твоите 12. Догодина тийнейджър. Много добре.

Слав-Яким Канчев, 2009, защитник:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Един координиран, точен, динамичен и усмихнат "Смей се палячо". Едно най-любимите ми упражнения в личната колекция от младини. За тонизиране и настроение. Браво! Вярвам, че нападателите на съперника няма да имат поводи за усмивки срещу теб на терена. Продължавай така! С усмивка.

Марио Венелинов, 2008, нападател:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Да, Марио. Задаваш образеца за темпото на лицевата опора. Когато тя е част от нашата тренировъчна работа. Единствената ми препоръка е да се опиташ да изправиш линията на гърба. Постига се с умерено стегната коремна преса. Видимо имаш силата да си позволиш спокойното и точно изпълнение. А тя е безкрайно нужна за един нападател. Близо си до търсената точност и надграждане в серии. Много добре.

Баки Ахмед, 2009, халф:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Баки, някога когато по момчешки влизах в състезание на лицева опора използвах тази хитринка на по-широко отворените крака. Защото, който се упражнява знае, че така се намалява натоварването на раменния пояс и още по-важно - височината на опората, т.е. - амплитудата за преодоляване. Ако си гледал моето предизвикателство, то там ти отправям похвала за гръбната преса върху стола от трапезата. Ти видимо си момче със сила. По начина, по който ни предлагаш изпълненито е приемливо, но с тонизиращ характер. Ако е тренировъчно, то направи 10 по-малко, но спусни до гърди надолу и изпълнявай с умерено темпо до бавно. Изправи задължително главата напред. Състезаваш се единствено със себе си. Ти можеш и знам, че ще го направиш прецизно. Стискам ти палци!

Никола Йорданов, 2009, нападател:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Точно така, Никола. Точно така. Концентрирано. Ще стигнеш по-далеко, ако забавиш темпото. Прави бавно, без да бързаш и спускай до най-възможната долна точка на клека и ставай бавно. Ръцете и главата държиш правилно. Не мисли кой какво ще каже, а го прави натоварващо за себе си. Ще имаш остра нужда на позицията, в която трябва да бележиш и решаваш мачове.

Огнян Марински, 2009, вратар:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Оги ни предлага най-трудната версия на коремна преса и нормално да има доста неточности. Тя изисква много комплексно подготвена мускулатура. Но е очевадно, че има смелостта да го предложи в свое изпълнение, да видим един концентриран играч в него. А какво е вратар без смелост и концентрация? Забележките са видни, но ще си ги спестя директно, поради повишената трудност на упражнението. То иска повечко време. Много търпение и спортен инат. Поздравления!

Денис Ракиповски, 2008, защитник:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Изпълнението може да бъде дадено за образец на възрастта, в която се намира Денис. Почти без забележка, ако не е непредизвиканото поглеждане надолу. Вече споменах и при Никола. При тази точност забави темпото, потърси още по-дълбок клек и една идея по-бавно изправяне. Изпълнението говори за момче с отлична мускулна база. Така важна за защитниците. Браво!

Людмил Людмилов, 2009, защитник
КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: На мястото, на което ни предлагаш коремна преса с торса, повече от това, което виждаме почти не може да се постигне. Абсурдно е да правя забележка, че ръцете не са отворени, когато всичко е върху пейка. Но Людмил ни показва, че няма невъзможни неща и дори в тази трудна ситуация той съумява да държи краката изправени. А това говори за добре подготвено момче, което при други условия и асистиране може да направи много още за себе си. Не се предавай! Браво!

Марио Хаджиев, 2009, защитник:КОМЕНТАР НА ПОЛКОВНИКА: Признавам, че към това упражнение имам сантимент. То е много фино за гъвкавост и баланс. Прекрасно е, че Марио е приел предизвикателството да опита и да го покаже. Чудесно. Сега хитринката, за да се получи и с нужния тренировъчен ефект. За 19 секунди видео, Марио ни показва 5 изпълнения на различен крак. 19 секунди са приблизителното време за едно прецизно изпълнение с прехвърляне на другия крак до изправяне. Т.е. Гледай само напред, не в краката. Прави го бавно и спокойно. Изправен, без притеснение, че можеш да загубиш равновесие. Ще дойде момент, в който ще контролираш напълно. Когато клекнеш към петата, задръж изпънятия крак до 5 секунди и направи с пръстите 2-3 контрашпица. И отново бавно. Не мисли колко пъти ще го изпълниш. А си задай време. Например, 5 минути и не бързай! Браво.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ПОЛКОВНИКА: Чувствам се по бащински щастлив, че сте активни, че не сте забравили мечтата си. Да бъдете в отбор и да влезете в битка. Много препятствия ще преминете в живота си. Ситуацията, в която се намираме, е само едно от многото. Бъдете силни! И стъпвайте здраво на земята!

Благодаря!