Докторантът Капитански тренира директно отбора на "РД спорт" без почивен ден

Публикувано на: 04.04.2020 21:00

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Капитански, треньорът от "РД спорт" на деца, родени 2005 година и съпричастен към програмата на Проспорт медиа за достъп до водещи методики на млади български специалисти е докторант на Националната спортна академия "Васил Левски" от 2019 година. Той е зачислен в Катедра "Спортна психология".

Капитански е с образователна степен "Бакалавър" в специалност "Учител и треньор по футбол" от 2016 година. През 2017 година Капитански завършва образователна степен "Магистър" в специалност "Спортен мениджмънт" в катедрата на нашия приятел Професор Бисер Цолов, а през 2018 година става магистър по "Спортна психология".  По програмата на Проспорт Медиа премина обучения в Чарлтън, Ливърпул и Пескара.Надникваме в неговите методи на работа и установяваме, че използва модерните комуникации за тренировъчен процес и контрол, като е разделил момчетата от отбора, родени през 2005 година на 4 групи.

"Всеки ден имаме учебни упражнения с всяка от групите. Наблягаме на тактическите постройки и придвижвания със и без топка. През ден организирам футболни загадки с отговори, като обхващаме Световните, Европейските финали, както и мачовете за Купата на европейските шампиони и Шампионската лига. След изиграването на блиц-въпросите ще обявим и победител. Момчетата правят презентации на любими футболисти и отбори. Работят статистически, за откриването на най-полезните играчи в отделните първенства" - споделя младият специалист.


Александър Капитански

"Едно от най-хубавите неща в заниманието по групи върху разработената тренировъчна аеробна програма от Бранимир Костадинов. Използваме и останалите варианти и тренираме онлайн поне 1 час на ден, без почивен в седмицата. Поддържаме от вкъщи до колкото можем. Следващите онлайн срещи ще използваме за информация свързана с физическите функции на тялото по време на тренировка и почивка. Ще научат физическите качества бързина, сила, ловкост, гъвкавост и издръжливост" - коментира още Капитански.

"РД спорт" е една от четирите академии, които в нормално време тренират на футболната база в Бояна, на които Трапезна вода Prosport 10  е технически спонсор.

Ето какво се случва с видео в тренировъчната работа:Междувременно Бранимир Костадинов разработи четвърта програма, която концентрира сравнително краткото занимание в работата за гърди. Публикуваме за свободен достъп: