Андреа Христов разстреля статистиката с 1 нарушение за 90 минути

Публикувано на: 13.02.2022 10:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Андреа Христов
Андреа Христов е сред най-високо оценените играчи изобщо в мача срещу Виченца, включително отбора на домакините.

Прави впечатление, че и двете линии на защита, за Виченца във формация с четирима, за Козенца в 3-5-2, са с висока статистическа оценка, като в състава на "вълците", освен Андреа Христов над 7 са оценени колегите му в защита Микеле Риджоне и Саули Велсенен. Освен тях, от Козенца, макар и с точно 7, не по-високо, е единствено халф-бекът Даниеле Лоти.

В разреза на играта е извънредно любопитен факт, че познатият у нас с безкомпромисната си игра Андреа Христов, за 90 минути срещу Виченца е извършил точно ... 1 нарушение. А е играл 32 пъти с топката, влизал е общо в 11 директни въздушни и земни дуела, повечето от които печели, подава, като традиционен халф, но с безупречно чиста игра.

За стила на Козенца и сериозното надмощие в мача говори и сравнителния статистически факт, че освен Андреа, Риджоне и Велсенен имат за 90 минути също по ... 1 нарушение на правилата. Нов в тази формация е единствено Христов. Риджоне и Велсенен идват в комплект от Киево в началото на първенството, а 30-годишният Микеле Риджоне не е пропускал мач в центъра на отбраната.

Изключително показателен факт е, че тримата защитници допускат изстрел в рамката на своята врата едва 3 пъти, като и трите опита на Виченца са извън границата на вратарското поле.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЧЕНЦА - КОЗЕНЦА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК: