Димо и Иван взеха "българското" дерби срещу Коко Илиев и Интер с 3:1

Публикувано на: 16.02.2022 18:11

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димо Кръстев и Иван Андонов взеха безапелационно "българското" дери срещу Интер и чуха последния съдийски сигнал дамо при 3:1 за Фиорентина. И двамата бяха титуляри сред избраниците на Акуилани.

Гостите от Милано поведоха в резултата, след единственето невнимание в защита, грешка, в която българите нямаха никакво участие.

Много скоро обаче Фиорентина изравни, а през втората част стигна до обрат с приказен гол на Давид.

При 2:1, в 65-ата минута, в игра за Интер влезе още удин български истински талантлив играч. Никола Илиев. коко влезе с пределна мотивация и много приятен стил, а първият му сблъсък с противников състезател бе срещу Димо Кръстев, който спочели ситуацията.

Информациите и схемите сочеха, че Кръстев ще играе в халфовата линия, но димо бе диктатор в централната защита. Отнемаше, отиграваше със спокойствие. нито веднъж не изрита топката, а показваше класа в пасове по земя до 30 метра, включително с успешно преодоляването на линиите в постройката на Интер.

Отличната игра на полевите играчи във Фиорентина не позволи Иван Андонов да бъде притесняван на вратата.

Много добра изява пред тифозите и на трите българсски момчета. А за домакинската публика Иван и Димо отдавна са със статут на любимци и често се чуват скандирания в тьхна подкрепа.