Българската, Мартин Мартин, Мартин и ...

Публикувано на: 26.02.2022 20:24

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Време е за усмивки и пълен напред!
Следобедната футболна събота даде най-прекрасните сигнали за различно и усмихнато бъдеще на българския футбол. За ужас на р(e)волюционерите, модата се диктува отново от Славия.

Загубата на белите от Лудогорец с 1:3 не е нещо, което би изненадало някого, но за хората, които са извън попръжните по трибуните двубоят имаше много сериозен сигнал за пътя и светлината над него.

Телеграмно, а всеки сам да си направи изводите.

1. Мартин Георгиев - първи 90 минути. На ... 16 години. Роден на 24 септември 2005 година. Помните ли разплаканото момче, което стартира за Славия на 19 септември, миналата година именно срещу Лудогорец, но в 57-ата минута бе изгонен от игра, заради некоординация и нарушение? Е, това беше той. Има 4 влизания в шампионатни мачове, първи 90. С някои отлични решения и отигравания с характкерната за него точност. Юношески национал до 17 и до 19 години, на когото в края на март предстои елитна квалификация до 17 за европейско първенство.


Мартин Георгиев

Ще ви подскажем нещо, което публиката не знае. Мечтата на това момче и неговото семейство е той да играе за Славия и да изпише своите страници от историята на клуба. Време е плачещото момче, което тогава бе все още на 15 да се усмихне и да даде пълен напред.

2. Мартин Атанасов - роден на 19 януари 2002 година. Младежки национал на България, преминал през всички юношески формации. Вече с 23 мача за представителния отбор на Славия в актива.


Мартин Атанасов

3. Мартин Сораков - на 18 години, роден на 23 октомври 2003 година. Младежки национал на България и лидер на всички юношески преди това. Пореден играч на Славия, възпитаник на Първе немска гимназия. Последният преди него бе централният защитник Стефан Велков, играч в момента на Дуисбург. Мартин Сораков е с впечатляващите 28 мача за Славия.


Мартин Сораков

4. Светослав Вуцов - роден на 9 юли 2002 година. С днешният, 42 мача на вратата на Славия, национален състезател, включително с дебют в представителния отбор на България.


Светослав Вуцов

В домакинството на ЦСКА на Левски се очертаха две посоки на коментар. Едната на мрънкане от терена, който за 26 февруари беше безупречен за надморската височина, на която се намираше и важната тема за шанса на българите.

ЦСКА  излезе изцяло с български избор, в който и национални състезатели от представителния отбор на България - Караджов и Галин Иванов, младежки - Симеон Петров. Отсъстваше най-добрият български играч в момента - Ивайло Чочев, който претърпя операция на ръката, заради счупена костица.

При сините имаше също много интересно присъствие. Национал е капитанът Николай Михайлов, младежки национал Патрик-Габриел Галчев, вероятна опция за други.

ЦСКА загуби с 0:2, но е очеваден прогресът на отбора в точността  и скоростта на играта. Скоро го чака победна серия.

Обедният мач между Берое и Ботев Пд идва да покаже, че там има различна кадрова стратегия, а конкретно при Берое и подкрепа за отказа на Българския енергиен холдинг, след като на терена имаше четирима българи на старта, а в славния Ботев едва двамае. 1:1. И толкова.