Сливенските войводи играха наказателно

Публикувано на: 05.03.2022 19:54

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Войводите от Червени войводи в Сливен изпълниха наказателна акция над Тунджа 2009 от Мечкарево, победиха с 2:1 и уверено водят в класирането на областната група с голова разлиса 46-12, пред ФК Сливен и Кортен 2012.

На пръв поглед за запознатите с делата по тези места, няма изненада. Но не е съвсем така.

Истината е, че половината отбор на вайводите бе болен, накои от играчите дори на легло, с температура и неразположение, но не и позитивни за Ковид.


Станимир Стойков

В пътечния ден техният бос Станимир Стойков разговаря с Областния съвет на БФС и помоли мача да бъде отложен. В Областния съвет реагираха по правилник и се допитаха до съперника. Но не срещнаха съгласие от мечкаревци и двубоят от първия пролетен кръг следваше да се играе. Първата грижа за Стойков бе да събере поне 7 състезатели, за да не загуби служебно, три часа преди мача те вече бяха 9 и мислеха за победа, с двама по-малко дори. Но сърце юнашко не трае. В Града на стоте войводи, войводите болни не лежат. И скоро всички се надигнаха от леглата, за да стигнат до победа в мач, който запазва уверено лидерския статут на Червени войводи.

Станимир Стойков е съавтор на Обосновката за нова Концепция в българския футбол, която бе представена пред медиите в петъчния ден от неформален екип от експерти. Той участва в презентацията, включително бе основен докладчик в частта водеща до революционно предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, за отмяна на брадясалото канонично изискване отборите от областните групи да имат поне един детски или юношески отбор, за да играят плейофи за участие в първенствата на по-горно ниво на аматьорския футбол.