Багажът ви е с дефицит, който не би могъл да покрие лейтенантска звезда на Генерал Янев

Публикувано на: 11.03.2022 01:15

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Разбирам, че премирът на моменти е като навигация без GPS комуникация с братските космически сателитни системи, но съвсем изпуска гумите. Харвардският му алгоритъм изпъна дънките и ризката без вратовръзка по посока генерал Янев, но не му стигнаха ракетите, още по-малко бензиностанцията да си мери интелекта и поста с него.

Отиващият си ден даде на българския избирател експлозията на коравия министър на младежта и спорта, който замени цялото управление на Национална спортна база. Принципал. Така решил, така сторил. Премиерът не му е до някакви ритнитопковци, скокльовци и пехливани. Санкции на Русия прави, според възможностите си, както казва.

Не е възможно да се огледа, а паркетните тарикати бързат преди да са им заключили кабинетите до старата зоологическа градина.

Само преди ден мина някак покрай белята на североизток, че един депутат напуснал Народното събрание. Спомената бе и целта на този акт. Изпъчената дирекция по информация на Министерството на младежта и спорта избухна с новината за Националната спортна база. В социалните мрежи се четат възторжени постове, като писъци на американски моми от 60-те на концерт на Ролинг Стоунс в Ню Йорк. И в очакване на саморазправа с Българския футболен съюз. Министърът е на гребена на вълната, тълпата крещи: "Осанна!"

Разбира се няма време за конкурси и да се установи адвокат Невена Полименова по тире във фамилията Тошмакова, новоназначена в управата на Националната спортна база, свързано лице ли е с талантливият управляващ Юлиян Тошмаков, уволнен от министъра на отбраната през 2013 година от Борда на директорите на "Интендантско обслужване" - Калофер за нанесени загуби в размер на 315 хиляди лева, а предходната 2012 година загуба в размер на 707 хиляди лева.

Кой да се занимава и да прави конкурси, да сравнява и търси фини меки връзки между господин министъра на младежта и спорта и напусналия Парламента лесотехнически инженер Венцислав Петков. Кой на кого набор, съвипускник, градски, авер на плажа, с еднаква ризка и разни такива подробности. Важно е да се пипне позицията. "Хората пари направиха", както казваше господин Балкански. Макар по негово време Национална спортна база да не е имало.


Дружбата между момчета е дело непредвидимо по сила.
Министър Василев и наборът, градският, ... Петков.


Медицинският адвокат Мартин Арсов съвсем се губи по тежест. Но пък се дефинира, като член на Борда на директорите на "Футбол с кауза". Член на Борда на директорите на Футболен клуб Торнадо 2013. Клуб по футзал от софийската, забележете, Премиер лига.

Ако някой се взира в първомайския строителен кадър Румен Муратев, няма да бъде прав. Нито ще има нещо конструктивно да проследи историята на фирма Дядо Божо ООД и последващите свързвания. Кой ли пък ще се вглежда в активистите-кинолози в Първомай и да каканиже връзки от друг характер и да ражда съмнения за заинтересованост далеч по-конкретна от биолаборатория в украински град.

Владислав Божиков. По-внимателно и с ВНИМАНИЕ. Може и да не е имало конкурс, но според дирекцията за облъчване с информация от ММС той е завършил "Право" в Университета за национално и световно стопанство – гр. София. Той има над 10 години стаж по специалността. Притежава допълнителна квалификация в областта на "Право и информационни технологии". Има богат опит в търговското право и в проекти, свързани с ефективното управление на ресурси в администрацията и информационните технологии.

THE SECRET да ге е... Какво се крие зад изречението: "Той има над 10 години стаж по специалността.". INTERESTING! Щото известно е, че работи в областта на съдебното събиране на просрочени банкови кредити и вземания на финансови институции от 2011 г. ОПАСЕН човек. Като се има предвид дълга на пребрандирания Литекс към държавата. Колкото и министърът на младежта и спорта да е пропит от амбиция да изпълни мечтата на Гриша Ганчев.

Българският спорт няма от какво да се притеснява. Нека цитираме последния абзац от официалното съобщение: "...Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изразява своята увереност, че новото ръководство на "Национална спортна база" ЕАД ще работи изцяло в полза на развитието на дружеството, за да бъдат осигурени максимално добри условия за тренировъчна и състезателна дейност на българските спортисти."

Всякакви съмнения за задкулисие е злонамерено, безпочвено, непатриотично. Препоръчителна е безропотна смиреност.

Долу Иван Гешев!

ЗАБЕЛЕЖКА:
Материалът е изграден само и единствено на публична информация.

ЗАБЕЛЕЖКА 1: Кире, хич не печелиш уважение от доста време, но и хората в спорта могат да ползват Гугъл и да извадят туй-онуй за пред публика. Хората от спорта може и да не са с харвардски дипломи, но не са прости бе. Войната си е война. Но без грижа за спорта, за какво ти е война!? Да те питам за член 165 от Лисабонския договор е питане рисково. Все едно да ми кажеш кога над нас ще прелита Ф-16 с български пилоти. А аз, Кире, плащам люто данъци. И не ми е все едно кой тъпче джобове от тях. Това бързане за пост и кокал е неприемливо, Киро. А народът имаше толкова надежди за по-младите, умните и красивите. Багажът ви е с дефицит, който не би могъл да покрие дори една лейтенантска звездичка на Генерал Янев. Паркетната алчност и интриги ще ви прати в сутерена на историята. Неизбежно.