Принципал-министърът е така интересен ...

Публикувано на: 16.03.2022 21:30

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Министър и щеф на НСБ... В богатство и бедност...
Научаваме от уважаемия Доцент Румен Стоилов, че домакинството на Европейското първенство по джудо е под въпрос до напълно вероятно да не се стратира, при заявка на 700 състезатели. Още по-вълнуващо е, че вече е заплатена над 2 милиона такса, за да ни бъде поверен шампионат на един от най-добре организираните спортове в света.

Добре е да се знае, че домакинство на всеки континентален или световен шампионат, европейска или световна купа, се утвърждава от правителството и едва тогава се финализира.

Пъргавият по назначаването на управленски бордове принципал-министър се покри от светлините за ужас на фолоуръте, но е добре да направи публична изява и да уточни колко още състезания вече са отменени или ще бъдат отменени, поради некадърност на управлението и да посочи датата, на която тихо ще напусне и ще влезе там, където нормално му е мястото. На тъмно и в сянка.

Проспорт твърди, че е отменана най-малко една световна купа с участието по направени заявки на окорло 50 държави от цял свят.


Българският спорт е върху коравите рамене на принципал-министъра.

Накрая ще си позволя точност и да цитирам господин принципал-министъра пред bTV:

"Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% увеличен. Изпълняваме заложените в коалиционното споразумение изпълнение на 4 инфраструктурни проекта. Първият го започваме с проектиране съвсем скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, свързана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде много интересно. Нещо, което 30 години не е правено, започва в първата година на този мандат".

Признавам, господин принципал-министър! Не очаквах да е толкова интересно. До некадърно.