И Божинов хвърли в смут националния отбор

Публикувано на: 23.03.2009 11:00

Автор: sport1.bg

©daylife.com
Валери Божинов за първи път бе титуляр вчера, след дълго лечение.
Българският национален отбор по футбол може да остане съвсем без нападатели за световната квалификация с Ейре в края на тази седмица.

След като твърдо аут е капитанът на трикольорите и нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, нова лоша вест дойде от Манчестър за селекционера Станимир Стоилов. След вчерашния мач на местния Сити Валери Божинов също е получил травма, която може да го извади от строя за гостуването на детелините.

Божинов, който наскоро се завърна след претърпяна операция, бе заменен принудително заради спазъм в бедрото на десния крак, получен срещу Черните котки.

Днес Валери ще премине на ядрено-магнитен резонанс у нас, а едва след това лекарят на националите Михаил Илиев ще реши дали той ще може да вземе участие срещу Ейре.

Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов ще бъде на линия за световната квалификация с Ирландия тази събота в Дъблин, пък пише SportLine.bg.

Валери игра вчера 60 минута при победата на "гражданите" над Съндърланд с 1:0, но бе заменен поради лека травма. Става въпрос за мускулен спазъм, който е следствие от голямото натоварване след дълга пауза.

Валери е имал подобни оплаквания и по време на една от последните тренировки на Манчестър Сити.

Веднага, след като се прибере от Англия Валери ще мине на ядрено - магнитен резонанс, а от вторник сигурно ще започне тренировки заедно с останалите си колеги от държавния тим.

Очаква се дори Божинов да излезе като титуляр в офанзивното звено на България, където може би ще си партнира с Ивелин Попов. Капитанът на Литекс отбеляза единствения гол в контролата с Швейцария преди месец в Женева.