Славия със сделка в Германия през паузата

Публикувано на: 23.03.2022 22:30

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Славия продължава ударно, този път със специална и впечатляваща сделка в Германия. Докато не един от основните клубове в българския футбол провокират емоции в Овча купел следват пореден план, който вече изпълнен.

Директно от Германия е закупен впечатляващ бял автобус Мерцедес. Той е с цели 65 места, възможни всички удобства за състезателите, в това число вътрешна вградена кухня, места за масажи и работа на медицинския екип при нужда. Изцяло германско изпълнение, без нито един китайски детайл по и в него.


До дни на стадион "Славия".


Част от кухненското оборудване на закупения автобус.

Твърди се, че Венцислав Стефанов е разпоредил старт на конкурс за щатни масажистки, които ще имат отговорност единствено при пътуванията на играчите, особено при по-дълги преходи, когато ще има необходимост от загряващи или възстановителни процедури, в зависимост от етапа на състезанието. Масажистките няма да са част от оперативния екип по време на мачовете, който вече показа ултра професионализъм, особено в случая с Георги Петков неотдавна. Най-вероятно на хонорар ще бъде нает и оперативен готвач. за правилно хранене на състезателите след мач.

В понеделник, за изпълнение на задачата, за Германия отлетя немският възпитаник на гимназия Георг фон Поербах в Австрия и на спортния университет в Кьолн, тийм мениджърът Светослав Костадинов, заедно с клубния майстор на волана и шофьор на първия отбор Георги Борисов. Автобусът вече е платен, уреждат се последни формалности и се очаква в неделя да бъде паркиран на клубния стадион. Платен е чрез банкова транзакция, разбира се, не с вързано на синджир за китка куфарче.


Светослав Костадинов

Припомняме, че белите следват многолетна традиция след успешни трансфери на свои състезатели да не изяждат спечеленото в кръчмите между Русокастро и Слънчев бряг, а да инвестират.

Например, след сделката за Чавдар Янков в Германия, Славия изгради четири чисто нови , ултрамодерни изкуствени терена. С двуполосна дълбочинна отводнителна система с датчици за контрол и поливна система при превишаване на температурата върху изкуствената трева от слънчевото греене. Тогава също бе закупен нов клубен автобус.


Георги Борисов

След трансфера на Петко Христов във Фиорентина, Славия подмени изцяло с още по-нова генерация изкуствена настилка четирите терена. Един в пълен размер за по-големите и три за децата във формат 5, 7 и 9. До цент останалите средства бяха вложени в модерно осветление на стадиона, съгласно лицензионните изисквания на Българския футболен съюз.

Трансферите на Филип Кръстев в белгийския Ломел и на Андреа Христов в Козенца доведоха до нови вложение в бъдещето.

Освен модерния Мерцедес за първия отбор, клубът вече диша много по-спокойно с още два за юношеските формации и техните пътувания.

Агенция Проспорт медиа аплодира и изпитва изключително удовлетворение, че сама или в партньорство е част от сделките довели до отличната перспектива за работата на всички възрасти в най-стария столичен клуб.