В Министерството на младежта и спорта бръкнаха с големия черпак в парите

Публикувано на: 29.06.2022 20:56

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Чета с отвращение за заповед в Министерството на младежта и спорта на субект с многопосочно свалено доверие. Сигурен съм, че е бъде потърсена отговорност за това посегателство върху публичните пари. Ще го дам много накъсо:

1. Бил съм консултант на няколко проекта за изграждане на терени и площадки, които ми дават повод да ви тресна засега на думи! Току-що се консултирах и с най-добрите в тази държава от този бранш, за да актуализирам познанията си с около 400 дни;2. Министерството по твое време, неуважаеми, е плащало трите площадки в Бяла, Щръклево и Борово. Русенско. Безупречно изпъленни с осветление в Бяла и повече от изискуемото по проекта до лента. Лента рязана предизборно от Кралев. Всяко от тези игрища е струвало по 151 000 и малко с ДДС (информацията ми е безупречна и от извора). През януари в Мировяне беше пуснато същото игрище - 40х20 метра,  за 122 000 с ДДС;

3. Знам със сигурност, че към този момент изпълнението, не и проектирането от около и под 4000 лева, е поскъпнало с около 30 процента;


Доверието от него е свалено, но той се разпорежда с бюджета.

4. Ха сега се напъни и ми изкарай, умнико, такава КСС за всеки почти половин милион публични средства, за обекти, които струват с мажоретките под 200 000 лева. И много под 200!

5.  Село Токачка. Община Крумовград. С уважение към хората му там. Цитирам днешната заповед: "479 066 лв. са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", с. Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове. "

ДЕБЕЛИЯТ ПРЪТ! Село Токачка, според преброяване към 15 март 2022 година е от 277 жители. Според други източници под 250. ОУ "П. К. Яворов" е основно с (присъединена) група в детска градина с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин.  Випускът на подготвителната група преди 27 дни, на 2 юни, ...  е 8 деца. Мога да препоръчам изпълнител, който ще го изпълни с проектирането преко сили до 200 000 лева.


Училището в село Токачка и мястото през което трябва
да преминат почти половин милион лева.


Неестествено голямата за нуждите на селото сграда е била санирана точно преди година за малко над 305 000 лева с ДДС. Чат ли си, крадливо племе?

ИДВАТ ИЗБОРИ! НО НИКОЙ, НИКОГА, НЕ Е ПОСЯГАЛ ТАКА БЕЗОЧЛИВО НА ПУБЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА. БОРИСОВ ТВЪРДЕШЕ, ЧЕ Е ДАЛ, СЯКАШ СА ОТ ДЮШЕЦИТЕ В БАНКЯ. НО ДОРИ ОНЕЗИ 240 000 ХИЛЯДИ ЗА ЕЛЕКТРОННАТА СТАРТ-ФИНАЛНА СИСТЕМА ЗА ЗАЛАТА В БУРГАС ПО ВРЕМЕТО НА КРАЛЕВ, Е КАТО ИГРА НА БАРБУТ МЕЖДУ МАХЛЕНСКИ ХАШЛАЦИ, В СРАВНЕНИЕ С НАГЛОСТТА И БЕЗОЧИЕТО В ДЕЙСТВИЯТА НА СУБЕКТИ СЪС СВАЛЕНО ДЕЛЕГИРАНО ОТ НАРОДА ДОВЕРИЕ.

ФАКТ Е. ПРОМЕНИХТЕ ВСИЧКО. ДАНО ТОВА Е КРАЯТ! И НАРОДЪТ СЕ СЪБУДИ. ТА ДА СПРЕТЕ ПОДМЯНАТА! И ИЗМЯНАТА.