България не е за песове с пяна във власт!

Публикувано на: 21.08.2022 11:43

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Няма какво да го усуквам. Остро разочарован от всичко, което облъчи родината ни тази година и безобразното поведение на наглата група измамници, вдъхновени от администрация с най-ниско доверие за първа година управление от 60-те години на миналия век, ще се включа в кампанията срещу голямото говорене и в опит да убедя всички за спешната необходимост от сваляне на лошите вибрации от институциите.

Спешно е нужно триене на плиткоумните послания за недефинираните евро-атлантически ценности, пропагандно демонстрационните за борба с корупцията, смяна на Висшия съдебен съвет, на Главния прокурор...!

Следващите месеци ще бъдат в капана на четири характеристики - студ, глад, престъпност и страх (СГПС). Ултра обедняването вече носи глад и първи наченки на експлозия на битовата престъпност, на страх от пладнешките разбойници и от физическото оцеляване, дори без тях.

Държавността крещи необходимост спиране лая на улицата. На животоопасния бяс на освирепелите за власт.

Държавността изисква незабавен стоп на хулене на институциите. Изисква ускорено гасене на всички политически пожари. Да се даде хоризонт за бърза реакция в структурите и пълна готовност на полицията да посрещне лошата вълна. Тя не е хипотеза. Идва. Ще влети на улиците, в домовете, в мазетата. Навсякъде. Изборите ще дадат точно този отговор. Но личният състав, ръководен от Главния секретар Петър Тодоров следва да бъде подкрепян. Скоро няма да има парламентарна опция за сваляне на ВСС, на Главния прокурор. Унизеният народ няма откъде да си внесе нови водачи. Той ще понесе за кой ли път бедност и глад. Но сме длъжни да му дадем надежда поне за сигурност, да му покажем грижа. Да усети, че публичните, неговите пари, не се крадат задължително, а се влагат от и в негово име.

На грантовата клоунада от трансатлантическите сдружения, на хипнотизаторите с евро-атлантически ценности, на менталните клептомани с пълни джобове за лъжи и на многознайковците ще дам някои цифри със съвършена актуалност. Днес в САЩ. Защото, когато говорим за либерална демокрация, следва да проследяваме процесите точно там. Ние имаме предимство да се движим с няколко обиколки закъснение. И да не повтаряме грешките. И можем. С лечение на уличния политически бяс и дисциплина. На институциите. И на всички нас.

Неслучайно говоря за подкрепа от утре на полицията. Със запечатване на греховете и за други времена. И съд. Оглупяването да се целува ковчег на престъпник, който е задържан заради опит да пазарува с фалшиви пари (дори у нас е престъпление срещу държавата), след възгласите: “Pigs in a Blanket, Fry ‘Em Like Bacon.”, положението в САЩ е плачевно. Много по-тежко от времената на отцепване на 11 щата и борбата им за независимост през 60-те.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ В ЦИФРИ:


Доверие във Върховния съд на САЩ - 25 %;
Доверие в президентската институция на САЩ - 25 %;
Доверие в Конгреса на САЩ - 7%;
Доверие в печатните издания - 17%;
Доверие в телевизиите - 11%.

За данните се доверих на Патрик Бюкянън в негов коментар от 15 август под заглавие: "How, When, Do We Come Together Again?"


Пат Бюкянън, 83

А се доверих на стария Пат, с името на когото параснах, учих и остарях, защото консервативният прочит на обстоятелствата винаги елиминира емоционалните импровизации. А гледам към САЩ, защото не само ние следваме. Прави го и Европейският съюз. Защото имаме уникалното предимство да прочетем в аванс предстоящите ни грешки и се подготвим за отговор.

Вече е сигурно, че ще вляза и ще водя листи на Политическа партия МИР (Мир, Инициативност, Родолюбие), на предстоящите избори. След 33 години отсъствие от терен. За да поема част от отговорността на моето поколение, което допусна песовете с пяна на устата по улиците и във властта.

След вторник ще публикувам точно къде. И точно какво възнамерявам да сторя. Опериран съм от амбиции за власт. Но ще се опълча с цялата си енергия на измамниците във високата власт.

И като стана дума за стария Пат Бюкянън, добре би било поне веднъж да прочетем неговото обобщение, философията, на което напълно споделям: "За да издържи една нация, държава, народ, демокрация, е необходимо да има широк консенсус по отношение на вярвания, култура, обичаи и политика." Политическият процес е отговорност. Политическият процес е доверие за доверие. Особено при представителната демокрация, ще добавя аз.

Ние отдавна живеем обстоятелствата подредени от Бюкянън за САЩ: "Ние сме страна, чийто народ има намаляващо доверие в почти всички нейни институции, от големия бизнес до църквите, университетите и медиите."

За САЩ има надежда. Хората вярват на малкия бизнес и армията. У нас и това си нямаме.

Нека се подготвим за предстоящата вълна на СГПС! За начало - да дадем шанс на полицията.

ЗАБЕЛЕЖКА: За да ви е напълно ясно каква платформа ще подкрепя и какви принципи и посоки ще следвам, можете да посетите уеб сайта на МИР: www.mirbg.bg

Преди 3 години участвах в учредяването на партията по инициатива на млади хора с висок стандарт на образование, публична отговорност и наситено с дълбочина родолюбие.