Среща с президента реши нов спорт у нас

Публикувано на: 26.03.2023 00:00

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Елизабета Гергишан, Румънска федерация, падбол, Петьо Костадинов, Поолковника. София
Усилията, началото на които бяха поставени още в предпандемичната 2019 година са на път да дадат резултат и в ускорен ред да бъдат изградени първите комплекси за падбол у нас, Българската федерация по падбол - факт, а тя част от разширяващото се европейско семейство на спорта, роден от страста на аржентинските майстори на коженото кълбо.

В съвсем скоро време българската общественост ще бъде информирана, вече текат финални разговори за терени най-малко в два града, София е с водеща позиция, проучват се още варианти, при очертаващи се готови такива. Всички ще бъдат запознати с основните двигатели и инвеститори в процеса.На посещение в София за среща с Петьо Костадинов, Управител на Проспорт Медиа и на Проспорт 10, бе Елизабета Гергишан, Президент на Румънската федерация по падбол. Колаборацияна не е резултат на случайни срещи. Свързващите звена са няколко. Най-напред Елизабета Гергишан и нейният съпруг Траян Гергишан са дългогодишни футболни агенти в традиционни отношения с Агенция Проспорт Медиа. Проспорт 10 ЕООД пък бе технически спонсор с водещия си продукт - трапезна вода Prosport 10, на финалите за Купата на Румъния по падбол. Третата важна причина е партньорското участие в инвестициите за този атрактивен спорт на популярния във футболните среди бизнесмен Ивайло Манджуков. Различните опорни точки на този партньорски кръг са с 22-годишна история. С начало изцяло с телевизионен проект.


Елизабета Гергишан и Ивайло Манджуков с оптимизъм за спорта падбол у нас.

Още през следващата седмица предстои старт на преговорите за доставка на специалните терени. Важно е да се знае, че притежател на лиценз от Световната федерация по падбол за Румъния, Молдова и България е именно компанията на госпожа Гергишан от Букурещ, преносител на който у нас ще бъде Българската федерация по падбол. Госпожа Гергишан е един от големите апостоли на този спорт не само в Източна Европа, но и на целия континент. Отлично позната и призната пред Световната федерация по падбол.

Проспорт Медиа вече преведе на български техническия правилник на Световната федерация по падбол, който предстои да бъде публикуван.  Отбелязваме и знаменателния факт, че началото съвпада със 100-годишнината от началото на организирания футбол у нас и на първия български шампионат по футбол. А без съмнение двата спорта се родеят и са така близки, но с  безконкурентно ппредимство за падбол що се отнася до настроението, без значение изхода от двубоите.

ЕТО И РЕКЛАМНИЯ КЛИП НА ФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА РУМЪНИЯ, В КОИТО ПРЯКО УЧАСТИЕ ВЗЕ И ПРОСПОРТ 10 С Prosport 10.