Айвън Ангелов направи топ дебют срещу Партизан

Публикувано на: 26.03.2023 11:01

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Айвън Ангелов
При победата на ЦСКА над Партизан в Белград с 2:0, отличен дебют за представителния отбор направи Айвън Ангелов, който получи право да излезе сред основните 11, след мощно начало на пролетния дял от първенството с втория тим на червените и гол срещу втория отбор на Ботев в Пловдив.

Роденият в Ловеч 21-годишен халф, на когото ще прибавим и прякор Гъргориньо, е с много малък опит в професионалния футбол. Играл е за Спартак Плевен и Локомотив Пловдив, остави вече ярка следа в Беласица Петрич.Айвън, който е невероятно физицеско и техническо копие на Емил Гъргоров, дава заявка, че наближава времето, в което ще стъпи трайно на зеления килим за първия отбор и ше стигне далеко. При сравнението с Гъргоров дори има почти пълно биометрично сходство. Айвън е с 1 см по-висок и с 1 кг по-лек по официални данни, в сравнение с легендарния и все още състезаващ се, дал от себе си и за ЦСКА 1948 Емил Гъргоров.

Победата всъщност дойде и с два гола на Светослав Диков, който бе привлечен за централен нападател на втория отбор, след трансфера на Валентин Йосков.