ЦСКА срази безапелационно в контролен мач Партизан в Белград

Публикувано на: 26.03.2023 11:27

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Светослав Диков
ЦСКА победи Партизан в Белград с 2:0 и прибави нови опорни темели на самочувствие в битката към върха на българския футбол. И двата отбора се представиха без своите национали в различните възрасти, но Партизан използва само един юноша в стартовите 11 - роденият през 2004 година Неманя Трифунович. Всички останали състезатели са с опит в евротурнирите, включително този сезон, повечето титуляри в редовния сезон.

На два пъти във вратата на "гробарите" се разписа Светослав Диков, а резултатът можеше да има и по-изразително измерение, особено след атака на Ангел Бастунов, който преодоля защитата и вратаря, но от малкия ъгъл, в който попадна не успа да покачи на 3:0. Светльо вкара по един гол през първото полувреме с глава от отлична атака и през втората част след отлично пласиране при ъглов удар.


Ангел Бастунов в атака.

ЦСКА контролираше изцяло събитията на терена, с отлична организация на линиите, постоянна висока преса, видима, но и коректна агресия. Белградчани в самото начало заложиха на няколко по-твърди нарушения, сериозни ритници отнесе Ивайло Чочев, но се видя, че подобен подход не върши работа срещу силната игра на българите.

Показателен факт за случилото се е, че партизан няумаше нито едно сериозно положение пред вратата на Генади Ганев.