От ЦСКА 1948 наглеят с място зад границата

Публикувано на: 29.03.2023 22:01

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Като участвал съзнателно в създаването на ЦСКА 1948, етичен контрапункт на измамата в българския футбол, признавам, че днешната информация в официалния сайт е форма на хулиганско наглеене. Добре е хората, които се занимават с публични комуникации да се съобразяват с твърденията на безсмъртните у нас. Те знаят, те могат, те са всичко. Те ...
Истината е, че Европейската асоциация на клубовете не е сборище на селските кметове, а още при основаването от 103 клуба през 2008 година, избира за бос уникалния и легендарен Кале Румениге. Днес асоциацията се оглавява от катарския бизнесмен и собственик на ПСЖ, Председател още на Катарската федерация по тенис и Азиатската федерация по тенис Насър Ал-Хелайфи. Всъщност кои са Кале и Ал-Хелейфи пред гигантите на българската мисъл, като:

Ето и официалното съобщение под заглавие "ЦСКА стана част от асоциация с грандовете на европейския футбол".

ЦСКА вече е част от  Европейската асоциация на клубовете (ECA). „Армейците" са едва петият български клуб, който е част от организацията. Учредители на асоциацията са колоси на европейския футбол като Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Байерн Мюнхен.

В началото на седмицата, изпълнителният директор на ЦСКА Добрин Гьонов за първи път беше част от престижната асамблея. В продължение на два дни бяха обсъждани въпроси за увеличаване на броя на членовете на Европейската асоциация на клубовете и сътрудничеството между ФИФА и EСА.„За нас е огромна чест да бъдем част от подобна елитна компания. Възможността да обсъждаме новостите и да си сътрудничим с европейските футболни лидери ще ни помогне да достигнем нов етап в развитието на клуба. Това може да бъде стъпка и към изграждането на още по-позитивен образ на българския клубен футбол", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Добрин Гьонов.

ECA започва дейността си през 2008 г. със 137 клуба-членове и оттогава увеличава броя си до 245. Със своите 245 клуба-членове ЕСА следва тенденцията на непрекъснат растеж през последните години и се позиционира като силен представителен орган в европейския футболен пейзаж. ?Целта на организацията е да защитава интересите на клубовете като едновременно с това предлага обмен на знания и информация между представителите на клубовете, които са членове на асоциацията.