Боби, извини се! Защото започвам ...

Публикувано на: 30.03.2023 00:15

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Борислав Михайлов
Боби, изчаках от приличие и различие в позициите, за да те призова да се извиниш.  Не мога да чакам повече ще се присъединя към легендата на българския футбол от кутловишката школа.  Настоятелно за извинение от ...!

Щото идния месец, ако е рекъл Тангра навързвам 60, а от 2001 година очаквам техният тартор да ми се извини за 0:6 от Чехия на "Летна".От 2004 година чакам техният тартор и Петров на квадрат да ми се извинят за 0:5 от Швеция.

От ноември 2008 година, в условията на тотална планетарна финансова криза, очаквам извинение от техния тартор, както и от интелигента, дипломант на УЕФА, монтанската легенда Петров, за 1:6 от Сърбия.Мислех си, че просто са падали рекордно в 100-годишната история на българския футбол, за да останат завинаги в ТОП 10 на най-големите резили. А се оказва, че парафин подир парафин са мазали ските на Боби. Още тогава.

Весела Лечева приела в кабинета си мислителя, който е един от незначително малкото отказвал от националния отбор, без националният отбор да се е отказвал от него.

Били се класирали за финали на европейско първенство през 2004 година. Факт.
Но кое точно ги кара да се помпят със съмочувствие и увереност, че скоро няма да се класираме!?

Петко Христов вече е играл на такъв. На неговата възраст претендиращите са играли финали на окръжно. И не само той. Подир тях идват и други, които миналата есен играха финали на европейско.  Към този момент, пред вашия резил, тези момчета са, като Едсон Арантес, Артур Коимбра и Диего Армандо ...

Финално три уточнения:

1. Не приемам подхода на Младен Кръстаич. Никак дори! Но пък отговорността е изцяло негова;
2. Българският футболен съюз е организация на футболните клубове, не на клакьорите или на мераклиите за кабинети в него;
3. Материалната база на клубовете и националното представителство на основни фондове за спорт, не са задължение на администриращата организация на футболните клубове, а на политическата власт по силата на Член 165 от Лисабонския договор (2008 година), който е всеобщ закон за Европейския съюз и който дефинира спорта, като ПРИОРИТЕТЕН! Дори в отсъствие на изградена с мисъл политика за спорта у нас.  И на клубовете, където това е по техните сили, в условията на разстреляна национална икономика. Както е в Унгария. Например.

NB: Защо трябва да се извините на мен ли? Защото, когато съм подкрепял футбола и бокса, когато съм рискувал редовното си място в скредното училище, вие не сте били дори в "Ташкент". Защото 0:6, 0:5 и 1:6, са като дерайлирали вагони от Лом за влака Видин - София.

NB1: Мълчанието е велик отговор. Но на користните клакьори, употребили деца за нечисти помисли и цели - прошка не!

NB2: Не си играй с нервната система на Съдбата! Особено, когато вече ти е изпращала предупредителна телеграма.