10 аксиоматични причини спортистите да учат в Стопанска академия "Димитър А. Ценов"

Публикувано на: 07.04.2023 10:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника.
Неотдавна, на Международна научна конференция, въпрос ми зададе Професор доктор Андрей Захариев, по повод мой доклад по логистика на медиите, а аз отговорих в стилистика "вокруг до около". Въпроса обаче не забравих и приех, като задача, решението на която поставям с тази тема днес. Професор Захариев е Декан на Факултет "Финанси".

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в град Свищов има почти неконкурентна практика в образователния процес на спортисти. Част от пребогатата история и силен маркер в съвременните релации на легендарната институция.

Не мисля, че това ще бъде последния ми мотивационен материал, но ще бъде отговорно да вникнете и приeмете лютите, понякога, правила на живота. Ще използвам числа, които ще бъде добър подход, да приeмете и запаметите.


Питаха ме.

1. 99,8 процента от спортистите във всички спортове, с обезпечаваща доходност от тях, включително на международно ниво, няма да се докоснат със сигурност до стандартите на гарантиращи дори отвъдпенсионен спокоен бит финансов ресурс.

2. 0,5 процента от спортистите във всички спортове ще стигнат лицензионни нива да бъдат треньори и да обезпечат собствената и на семействата си прехрана.

3. 0,5 процента от спортистите във всичко спортове ще достигнат образователен стандарт и работни места, като учители по Физическо възпитание.

4. 99 процента от спортистите във всички спортове, с отговорно към себе си и семействата си отношение, ще се наложи да преориентират източниците на доходи, за да не бедстват и да не попадат в мъчителната битка на над 1 000 000 (един милион), българи под границата на бедността, която ако е такава отатък границата на бозата, би довела до масови самоубийства.

5. Сегашната структура на българската икономика, а имено 71 процента в услугите, 7 процента в селското стопанство и 22 за нестабилните форми на индустрия, изисква от отговорните спортисти да подготвят "дишането" преди финалния спринт, за да избегнат и без това лошо платените позиции на кухненски работници или оператори на траш литри върху степенката на камиона за отпадъци. Места на бариерите на паркинзи няма. Вече са автоматизирани.Тези снимки също са свързани с темата, но ще ви разкажа следващия път.
Малкият най-отпред вече играе футбол.


6. Спортистите имат изградена условнорефлекторна дисциплина и е наложително да се доверят на Стопанска академия "Димитър А. Ценов", особено важно - на Факултет "Финанси".

7. Факултет "Финнаси" при посочената структура на икономиката ще ви направи универсално функционално съвместими, по правило на доходните позиции, дори в спорни по приходи сектори.

8. Ако спортистите си направят труда да проверят в публичните източници, ще установят, че за отминалите три години, делът на чуждестранните инвестиции е най-висок във финансовия сектор.

9. Стопанска академия "Димитър А. Ценов", с високите си технологични възможности, не ви задължава да напускате клубовете/отборите си. Обучението може да премине изцяло дистанционно. Включително процеса на кандидатстване за прием.

10. Не бихте могли да знаете, ако не опитате, но може сред вас да са светила на науката. Защото във Факултет "Финанси" Деканът - Професор Доктор Андрей Захариев, е бивш дискохвъргач. Не бих могъл да нарека бивш маратонеца Професор Доктор Стоян Проданов, сам той институция в обучението и работата на терен в застрахователната дейност. Главен асистент Доктор Стефан Проданов е бивш футболист ... И още, и още.

СЪС СИГУРНОСТ посочените 10 причини не са последно 10 в това, което имаме да си кажем.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ е да сте завършили средно образование.

НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие е да сте бивши или действащи спортисти, за да се мотивирате и учите в града на великия просветител и трети Министър-председател на България Драган Цанков, на безсмъртния Димитър Апостолов Ценов, галактическия Алеко Константинов и още, и още ...

МОЖЕТЕ ДА МЕ ПОТЪРСИТЕ, ще ви съдействам! И това мое усилие няма да ви струва нищо. Дори да сте с идея да станете част от Факултет "Финанси". Ако имате страхове от посредници един съвет: направете директен контакт със Стопанска академия "Димитър А. Ценов". Със сигурност ще ви съдействат. За повече подробности кликнете ТУК.