Левскарите обърнаха Библията. Крещят страстно "Разпни го!" преди Цветница

Публикувано на: 09.04.2023 09:43

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Процесите са ясни. Но следя с любопитство страстта, с която крещите "Разпни го!" на единствения човек в момента, който не може да подаде оставка. А ако ви прехвърли "имота", за директора е почти изключена друга опция, освен да внесе писмено несъстоятелност и изчака телефонен звън от госпожа Дора Милева.  Впрочем, ако я слушате, финансови безобразия няма да имате.

В условия на остра криза е добра практика многознайните нищоправници да идат да бистрят света на миндера или на юзче ракия в кръчмата. И да оставят лидерите да действат концентрирани. Да ги подкрепят, дори когато не ги долюбват. Заради "имота".

И преди съм чувал брутално хулене от "собствените" трибуни по адрес на Наско Сираков. Чух и по радиото вчера, когато се прибирах в дъжда към София и слушах директното излъчване от "Герена", с коментара на стария приятел Георги Димитров.

Ще ви го кажа, като безкрайно външен човек: НАСКО СИРАКОВ ЗАСТАНА СРЕЩУ ВЯТЪРА, ДОКАТО ОСТАНАЛИТЕ ГОДИНА ВРЕМЕ ПОЧИСТВАТ ИКОНИТЕ СЪС СОБСТВЕН ОБРАЗ И СИ ПИШАТ БИБЛИЯ ЗА БЕЗСМЪРТИЕ.

Още веднъж. В криза се "пее" от едно място. В контрамерките срещу срината икономика, място за кафеджии от клек шоп няма.

А историята се повтаря. Налага се аз, атеистът, да припомня: 23. Управителят рече: та какво зло е сторил? Но те още по-силно закрещяха и казаха: да бъде разпнат! 32... Хулеха Го и разпнатите с Него.

Изпреварихте събитията. Днес е Цветница. И атеистът ще ви напомни отново защо. Защото народът Го посреща възторжено с палмови клонки и хвърля цветя в нозете му. И всички Го благославят с "Осанна!"

Фарисеите и Юда, Пилат Понтийски и оцета за пиене са подир това. Внимавайта каква кървави ниви ще купите с 30 сребърника!

От мен да знаете, ако не сте чели Вечната книга - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ИМА САМО СЛЕД ПРЕДАДЕН БОГУ ДУХ И ГРОБА!

НА 22 МАЙ - 3 ГОДИНИ: