Не яжте яйцата с черупките!

Публикувано на: 13.04.2023 20:38

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Иво Георгиев ще селектира на Северозапад.
Както ви обещах неотдавна във видеообръщение, очаквайте много приятни новини, продължение на обемната работа на десетки доброволци по оптимизацията на състезателната и административна структура на българския футбол. Припомням, че на 4 март 2022 година, координирана от мен работна група, от близо 40 човека, представи своя труд чрез Станимир Стойков, Деян Йорданов, Васил Ивански, Велизар Велков, Асен Томов и мен.

След като се закри успешно елитната група до 19 години (страница 5 от нашето предложение), и се освободи бюджет за селектирането и регистрацията на дублиращи отбори в състезателинтите група във Втора и Трета дивизия, се вижда отлично успешния ход, а и това се споделя от всички във футболния процес. Променени са критериите, качеството на състезанието и повече от различно и позитивно. Има професионални отбори, които имат дори трети отбори на мъжко ниво.


Румен Вълков

Днес, след сериозни обсъждания през последните месеци, Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков е обявил пред БТА подробности за поредната стъпка от нашето предложение (страница 6) и активната подкрепа на пряко свързаните със спортно-състезателната дейност в българския футболен съюз.

Доколокото в работния процес съм участвал и аз, ще отбележа, че бюджетът за селекционен турнир на най-добрите в четирите трети лиги, е осигурен от Българския футболен съюз. Но още отсега ви анонсирам, а когато преценим ще информираме, че ще има и подпомагащи състезанието съвсем съзнателно и доброволно. Това е сигурно.


4 март 2022 година.

От 4-ти до 7 юни, на базата на Българския футболен съюз в Бояна ще се играе четиристранен турнир между най-добрите млади под шапката на Зоналните съвети София, Пловдив, Варна и Велико Търново.

Иво Василев, старши на Сандански ще селектира Югозападната трета лига, Манол Георгиев, старши на Сокол от Марково - Югоизточната трета лига, Мартин Христов, старши на Черноморец Балчик има грижа за селекция на Североизток, а Ивайло Георгиев, сташи треньор на втория отбор на Ботев Враца ще избере най-добрите в Северозападната трета лига. Селекционерите бяха отвърдени от Управителния съвет на Аматьорската футболна лига.

Христо Стоичков, Мартин Камбуров и не само, преминават в друга орбита подир точно такива турнири.


От Страница 6.

Противно на нищоправещите, делата футболни следват своя логичен път. Участниците в процеса нямаме време за поредни декларации за представителство към адвокатска кантора. Секретността на шайката от хепанинга на 18-ия ден на месец март миналата година, същата която използва деца за хулигански прояви, вече не е комична. Жалка е.

Поздрави на всички умоблокирани, с нулева визия за събитията в родината и неотложните задачи. Включително във футбола. Да им стигнат гънките поне боядисаните яйца да не ядат с черупките. Защото се очертава да играят футбол без топка. Скоро.

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!