В Токачка с натровени, терен йок! Май.

Публикувано на: 15.04.2023 13:54

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Училището, което последния път е било санирано за по-малко от отпуснатите пари за теренчето отпред.
Как върви работата по новото игрище в малкото селце за много пари по заповед на минали през мистерската позиция в ММС политически активист със принос към оборотите за производителите на гел за коса.

Преди 3-4 дни Токачка, с около 250 души население се прочу, че в болница се оказали доста - 11, от и без това малкото ученици с хранително натравяне.

Ще цитирам още веднъш онази част от заповедтта, която вкарва в размисли, дори да се бе стигнало до хиперинфлация. На снимката е теренчето, за което трябва да се похарчат почти половин милон лева. За няма декар. Ще припомня, че за същата сума Българският футболен съюз направи голям върху осигурен от ОИбщина Кюстендил терен. Два безупречни със същия размер 20х40 метра в град Видин, проверено от Проспорт с отличен стандарт на тревата, които се ползват активно от отбори и граждани, след отриването. Тези във Видин са за 400 000 (!!!) лева.

Цитирам:  "479 066 лв. са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", с. Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове. "

Зясега още питам. Съвсем скоро и контретнап проверка. Същото се отнася и до отпуснатите средства за открито игрище в Средец. А проверка, защото сумата рязко надвишава себестойността един такъв обект. А парити се публични, не от джоба на крадливите криминили.