Обяснението на БФС не ми е достатъчно

Публикувано на: 26.04.2023 22:00

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Забелязах, че Българският футболен съюз е дал интелигентни отговори по безмислията на шайката от хепънинга на 18-ия ден на месец март 2022 година. Вероятно заради хората, които са някъде по нивите и не могат да знаят паректните атаки. А и им стои лъскаво. Но не само затъмнението по отразяването, а и адресатите са проблем. За да разберат казаното е нужен акъл. Дефицитът в тази формация е пандемичен.

Но пък отговорът на БФС ми даде възможност да допълня по-кратко и без дипломатични вметки по поредната полюция на плазмодийната пропаганда, инспирирана от най-лошите и долни образци за омаскаряване и перчене. Този път признавам, че дикторът с монтански ентусиазъм хвърля дебела сянка от предходната изява на четеца с благоевградски акцент.

И така, с пълно съзнание, че акъл няма как да вкараш, в името на объркани в обърканата ни и клета територия ще обърна внимание по опитите за претенции за стратегическо мислене. По вашите:

СЪЗДАВАНЕТО НА СРТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ФУТБОЛА СЪВМЕСТНО С ДЪРЖАВАТА, МЕСТНАТА ВЛАСТ И УЕФА.

1. Държавата преди да участва в стратегии би направила силен ход, ако се справи с Член 4, точка 7 от Закона за физическото възпитание и спорт, цитирам: "...7. подпомага, координира, регулира и КОНТРОЛИРА дейността на спортните организации;" Не за първи тът твърдя, че текстът в закона е ... НЕЗАКОНЕН  и влиза в остра колизия със Закона за юридическите лица с нестопанска цел, а при внимателен прочит и с Основния закон на Република България. Не искам да си мисля, ако сведем до знанието на ФИФА и Международния олимпийски комитет този текст какво ни чака.

2. Ще се отнеса с частица доверие към работата, особено на Красен Кралев и Радостин Василев, ако информират обществото за размера на бюджетните дарения на Фондация "Димитър Бербатов". Ако има такива. Ако не - ще си посипя главата с пепел и ще остана насаме със себе си.

3. Не мога да бъда отговорен по неграмотност. Член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз е Председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Даниел Панов. Кмет на старопрестолния Велико Търново. Освен него в Управителния съвет влизат разпознаваеми още 22-ма български граждани от Столична община до Община Борован. С образователна цел напомням, че общините в Република България са 266 и се радват на отлично представителство, за да се очаква, че вие можете да наградите каквото и да било. Sembra Impossibile, както се пее в една прекрасна футболна песен на класическо футболно място. И дано общините издържат. Защото те пазят не само футбола. А спорта и общественото здраве.

4. За УЕФА, Българският футболен съюз е казал всичко. Аз във видео конкретизирах, че лъжете. И продължавам да твърдя. Ще повторя един областен ръководител във футбола: "Тук вие сте нищо!". Лицата, съветниците, финансиращите.
ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА ФУТБОЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ - РЕГУЛИРАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА БФС В НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР, ЕЛИМИНИРАНЕ НА ВСЯКАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОРУПЦИЯ.


1. Регулациите са ви сложно занимание. Превръщахте и футболните клубове в печеливша индустрия, но така и не им дарихте ноу-хау в Берое и Пирин. Например.

2. Що се отнася до корупцията, вероятно сте взели несвързаното говорене от Кирил Петков и некорупционната Заповед по Наредба №4  за некорупционно финнасиране на артефишъл покриването на терен с размери 20х40 метра за 479 066 лв., при най-напомпана инфлационна цена с ДДС от преко сили 200 000 лв. В село Токачка. С 250 застаряващи жители. Или може би сте вдъхновени в борбата от Красен Кралев, заради микроцената  за стартов пистолет за над 200 000 лева за старт-финална система за новата бургаска спортна зала...Цените на финалната контрола и фалстарта няма да закачаме дори.

ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА СЪВМЕСТНО С ДЪРЖАВАТА И МЕСТНАТА ВЛАСТ.

1. ...


ПОВИШАВАНЕ КАПАЦИТЕТА НА БФС И ПО-БЪРЗО РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОГРАМИ СЪВМЕСТНО С ФИФА, УЕФА И ДЪРЖАВАТА.

1. Да не дава Господ да влезете с правомощия да управлявате, щото не ми се мисли за срива на капацитета.

2. По програмите ФИФА и УЕФА показахте непоправимо лоша подготовка, прескачаща с единия крък към невежество.

3. За държавата казах. Да ви го напиша директно. Радостин Василев не ви помогна на хепънинга от 18-ия ден, миналата година. Петков от парапета, ако все пак мине номера на  "Козяк", още на другия ден ще го очакват изненади ала кози крак, за да ви помага в нещастието.

И ФИНАЛНО - КАК ВЪРВИ СЪБИРАНЕТО НА ДЕКЛАРАЦИИ ОТ ШАРАНИ, ОТКАЗАЛИ СЕ ОТ ИДЕНТИЧНОСТ? ПОДИР ТОВА И ОТ ЧЛЕНСТВО В БФС. НО ПЪК С ПЕРСПЕКТИВА ЗА ЗАПАЗЕНО МЯСТО В НОЕВСКАТА МЕГА ФУТБОЛНА ЛИГА...

Ще ви очаквам и нататък!

NB: Докато ви цъкат главиците, прави ли ви впечатление съюзът между футбола, баскетбола и волейбола? Може би скоро в основата на Български спортен съюз или Българска спортна конфедерация. Които да сложат точка на възможността всяка дошла случайно до министерския стол политическа шматка да унижава олимпийски, световни, европейски и републикански шампиони и медалисти.
NB1: Знам, че докато един от съветниците чете това стои злобен, но и наведен. Да вадя ли нещо от младежкото направление на министерлството? Или Изпълнителна заповед? Или и двете!?