Заговори се за бомба в отбора на Костадинов

Публикувано на: 04.03.2024 19:33

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов и номинираният за Изпълнителен директор, Доктор Стефан Проданов.
В отбора на Петьо Костадинов се очаква сериозна промяна на обстоятелствата, които най-вериятно издигнатият за президент на Българския футболен съюз ще оповести непосредствено преди Конгреса на организацията, насрочен за 15 март в столичен хотел с пракор Японския. Подсказването е за възможна пресконференция извън София само 2-3 дни преди събитието, а яснота за настъпилите промени няма. Но пък и кандидатът за президент декларира в няколко свои телевизионни изяви, че "задната скорост" на екипа е счупена.

Твърди се, че очакваните вълнения са предизвикани от даденото публично обещание за работещи алгоритми, особено важният от които е вписан в точка 2 от 10 концептуални тезиса на екипа. Свързан именно с механизми за финансова устойчивост на клубовете.

Не става ясно в каква посока ще бъде детонирана "бомбата" на екипа. Заявените послания на презентацията в БТА на 23 февруари са за ясна концептуална готовност за упралвение.

Днес се навършват точно 2 години от деня, в който неформална група, координирана от Петьо Костадинов внесе в Българския футболен съюз задълбочен анализ, база за концептуални оптимизации на системата. Именно на тази база бе закрита Елитната група до 19 години, освободен бюджет в клубовете, формиране на дублиращи отбори на професионалните, които се включиха директно в шампионатите на четирите зони на Трета лига.


ОБЯСНЕНИЕТО НА БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ БОРИСЛАВ СЕРТОВ: