На Юнайтед ли трябваше да вкара Иван Иванов, за да играе срещу Ейре?

Публикувано на: 28.03.2009 08:39

Автор: Пламен Славов, Блиц.бг

©bulpress.net
Иван Иванов
Младият защитник на ЦСКА Иван Иванов не замина с националите за Ейре, тъй като Станимир Стоилов взе странното решение да го остави в София. От 19 играчи Мъри загърби точно един от най-големите ни таланти, за когото се знае, че е в полезрението на редица чуждестранни клубове и гори от желание да играе футбол на високо ниво. Както го направи срещу Италия (0:0) и Грузия (0:0) през есента.

Преди дни ви информирахме за новия мениджърски скандал в "А" тима. Твърденията, че Наско Сираков нарежда на Станимир Стоилов да не използва играчи на мениджъра Емил Данчев, се потвърдиха и днес. Иван Иванов има договор с агента на Димитър Бербатов. И какво се случи. След като Мъри “забрави” Мартин Камбуров и Дормушали Саидходжа, сега хлопна вратата и на 21-годишния Иван Иванов. За сметка на русокосия сърцат бранител в самолета за Дъблин се качиха "старците" Радостин Кишишев (34-годишен) и Илиян Стоянов (32-годишен). Това ще е поредната прочувка на иначе доказалия се като треньор Станимир Стоилов. Как изобщо на Мъри може и през ум да му минава да заложи на Тинката или на Коловати срещу здравите ирландци? Та те двамата дори не могат да отлепят при старта, ако се надбягват с Иван Иванов.

Кой е всъщност този човек, за да го защитавам ли? Как кой - голмайсторът на ЦСКА! Да не забравяме, че именно Иванов вкара в два поредни мача на "армейците" - срещу Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна). И то на чужд терен. Който не е видял попадението му срещу "соколите", нека го изгледа, защото то наистина е феноменално, а не късметлийско, както бе определено от някои.

Но явно това не е от значение за Мъри. Може би Иван Иванов трябваше да порази вратата на любимия си Манчестър Юнайтед или пък да смени Емил Данчев с Лъчезар Танев...

Твърдите защитници на Стоилов вероятно ще контрират, че той предпочита опита пред младостта. Да, Тинката Кишишев и Коловати отдавна са се доказали. Особено Радостин. Но в последните 10 месеца бургазлията няма 10 официални мача зад гърба си. Да не говорим за халфа Чавдар Янков, който не е помирисвал терена за официален двубой в Бундеслигата от 7 декември.

Всички обаче се надяваме Мъри да се окаже прав в своя избор и България да се върне минимум с една точка от Дъблин. Но, ако сгреши, нека не търси вината в медиите или в някой друг, а в себе си...

Още:
- Свалиха от самолета играч на Емил Данчев
Етикети: Иван Иванов, ЦСКА