Любо Пенев недоволен от Мъри, подкрепи Иван

Публикувано на: 28.03.2009 17:13

Автор: Гонг.бг

©Интернет
Любослав Пенев
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели след победата с 3:0 над Балкан Ботевград в контролата между двата тима, че това е била среща, с която да се провери състоянието на играчите, които по-рядко намират поле за изява. Пенев коментира и ситуацията около оставането на Иван Иванов в България, като каза, че случилото се не е нормално и редно.

„Целта на този мач бе да проверим как се движим в седмицата, в която има пауза. Тренирахме много натоварващо и просто я затворихме с един приятелски мач. Головете не бяха важни, исках да дам шанс на тези момчета, които по рядко намират поле за изява, за да видя и тяхното състояние”, започна наставникът на „червените”.

„Маркиньос имаше лека контузия и за това прецених да не рискувам с него. Като е готов на 100 процента, тогава ще го включа в основната група”, обясни той.

На въпрос защо Пиетробон не е взел участие в днешната контрола, треньорът на ЦСКА заяви, че футболистът все още не е готов за мач, тъй като е изостанал с подготовката и не е готов за работа с целия отбор. „Моята политика оттук нататък е да налагам все повече млади футболисти, разбира се, ще има и чужденци, но те няма да са повече от 4-5 и то класни”, каза старши треньорът.

„Виданов ще започне работа с целия отбор от понеделник. Аз съм много доволен, че Здравко Лазаров вече работи с нас и всичко с него е окей”, добави Пенев.

Относно националния отбор и оставането на Иван Иванов в България първоначално наставникът на ЦСКА не пожела да коментира с мотива, че не иска да се бърка в работите на националния отбор. След настойчивите журналистически въпроси по темата, все пак Пенев заяви, че не му се вижда редно и нормално, когато си взел някой от младежкия представителен тим в мъжкия, после да го връщаш отново при младежите, защото така се спира развитието.

„Това е ненормално за мен. Мога да ви дам такъв пример с моята карира и участието ми в олимпийския отбор, когато имахме уникален олимпийски отбор, но преди мачовете свалиха няколко футболисти от мъжкия национален отбор и така го разбиха. Говорих с Иванов, пожелах му успех, дано да помогне на отбора на Иван Колев”, завърши старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев.