В Холандия не знаят за Попов и Манолев

Публикувано на: 31.03.2009 15:52

Автор: Деян Милев, Агенция Фокус

©winner.bg
Ивелин Попов
В медийното пространство в Холандия липсва каквато и да е информация, относно предполагаемия интерес на гранда Аякс към българските национали на Литекс Ивелин Попов и Станислав Манолев.

Днес тази новина излезе на първа страница на един от спортните ежедневници у нас. В Ниската земя обаче явно за подобен интерес не се е чуло нищо. Въпреки това, напълно възможно е тиммениджърът на амстердамци Давид Енд наистина да присъства на „Васил Левски”, за да наблюдава изявите на двамата футболисти.

Анализът на състава на Аякс обаче показва, че ако Манолев и Попов все пак бъдат привлечени на „Амстердам Арена”, те ще имат много сериозна конкуренция. На поста десен бек, където най-често се изявява Манлове, играят още холандският национал Грегори ван дер Вийл, уругвайският национал Бруно Силва, а през лятото ще се завърне и румънският национал Георге Огарару, който е под наем в Стяуа.

Отляво на отбраната пък е капитанът на тима и белгийски национал Томас Фермелен. За титулярно място Попов има по-малка конкуренция. Титуляри в атаката на Аякс са Луис Суарес, Миралем Сюлеймани и Исмаил Аисати, който обаче играе малко по-назад, в ролята на плеймейкър.

Там е и голмайсторът на аржентинското първенство за миналата година и хърватски проектонационал Дарио Цвитанич. Със сигурност клуба през лятото обаче ще напусне дясното крило Кенеди Бакърчиоглу, както и Денис Ромедал, което реално отваря място за Попов.