Колев: Самоубихме се, не знаех кой да сменя

Публикувано на: 02.04.2009 18:13

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Иван Колев
Селекционерът на младежкия национален отбор Иван Колев е изключително разочарован от загубата с 0:2 от Казахстан в европейска квалификация.

„Прилично първо полувреме. Стояхме по-добре на терена. Бяхме по-добри. Когато очаквах, че ще реализираме нашето превъзходство, започна кошмарът. Безброй грешки в средата на терена. Ние се самоубихме. Отборът така рухна психически, че не успях да повярвам какво се случва. Явно си пролича, че не играят в клубовете и са загубили игрова кондиция”, заяви Колев пред "Дарик Радио".

Наставникът допълни още, че домакините не са спрели да тичат и да се борят през всичките 90 минути.

„Това е много силен отбор, с който трябва да се съобразяваме. Рухнахме десетина минути след началото на второто полувреме. Едва ходеха. Повечето от тях се задъхваха, превиваха се по терена. Ние не вярвахме, че това се случва. Те не играят на високи обороти в клубовете, за да поддържат добро темпо. Чудехме се кого да сменим”, допълни още Колев.

Националният селекционер изказа и разочарованието си за получения първи гол.

„Вкараха ни от корнер, което бе недопустимо. След това се хвърлихме в атака, пуснах Виктор Генев като централен нападател в последните минути с идеята да изравним и се оголихме”, каза Колев.

Треньорът разкри, че за следващите мачове може да преосмисли повиквателните си.

„За следващите мачове може да потърсим футболисти, които играят повече в клубовете дори и на по-ниско ниво. Ние не може да правим компромиси с имена и клубове, защото не може да продължаваме така. До следващия мач трябва да вземем мерки. Иначе в първенството на Казахстан е задължително отборите да започват с двама футболисти под 21 години във всеки мач”, сподели още Колев.

-Младежите загубиха с 0:2 гостуването на Казахстан пред 9 000 зрители в Алмати
-Колев: Шансовете ни за класиране са около 20%
-Иван Колев се чуди на кой да угоди с покана за сбор на младежкия национален отбор