Стенли: В момента Гарет Бари е най-добрият хлаф в Англия

Публикувано на: 04.10.2008 15:21

Автор: Светлин Костов

©Антон Станков
Стенли изчетка Бари
Българският национал Стилиян Петров изчетка своя капитан в Астън Вила Гарет Бари. Стенли смята, че Бари е най-добрият полузащитник в Англия, като в момента превъзхожда асовете на Ливърпул и Челси - Стивън Джерард и Франк Лампард.

"Всеки футболист, който иска да пробие в националния отбор на Англия, трябва да се учи от Гарет. Конкурира се с едни от най-добрите играчи в света като Джерард и Лампард. Но аз смятам, че в момента Бари може да се справи много по-добре в следната линия на националния тим.

Трудно е да спечелиш доверието на Фабио Капело, но още по-сложно е да го запазиш. Трябваше да чака, за да получи шанс, който не пропусна. Бари се завърна в отбора по начин, по който никой не очакваше. Уверен съм, че селекционерът на Англия следи внимателно изявите му", коментира Стан пред "Скай Спортс".

"Всички бяхме щастливи, когато разбрахме, че няма да напусне Астън Вила, въпреки че бе много близо до подпис с Ливърпул. Това, че остана капитан на нашия отбор, ни даде допълнителен импулс в представянето ни. Вдъхнови ни", каза още Стенли, който от началото на сезона в Англия демонстрира отлична форма