Удоджи се запътва към Шампионската лига

Публикувано на: 05.10.2008 10:55

Автор: Светлин Костов

©Интернет
Илиу Мурешан
Тоталният румънски хит в Шампионската лига Клуж 1907 се е насочил към закупуването на Удоджи от ЦСКА, предаде за Проспорт.бг източник, близък до ръководството на клуба от северната ни съседка.

Президентът на тима Илиу Мурешан, който определя Клуж 1907 като клуб без бюджетни ограничения, ще бъде улеснен след почти стопроцентовата продажба на 22-годишния аржентинец Себастиан Дубарбиер, известен още  като Гепарда, заради изумителната си бързина. За гаучото наддават няколко клуба, като най-сериозни са намеренията на Зенит и Челси съревнованието, между които достигна кота 13 милиона евро.

Една година по-младият Удоджи играе на същите позиции по фронта на атаката, като нигериецът покрива напълно изискванията на румънците. Освен това се очаква тези дни футболистът да получи български паспорт с мечтаното име Митко Георгиев, което пък веднага го превръща в изключително атрактивен и в бизнесплан.

Според приятелите на Проспорт.бг в Клуж играчът на ЦСКА е бил препоръчан горещо от Еуген Трика, който е бивш състезател на „червените” и един от малкото румънци в отбора. В момента отборът, който победи Рома с 2:1 в Рим и извъртя равен с Челси - 0:0 в Шампионската лига, разполага с четирима португалци, шестима аржентинци, трима бразилци, по един футболист от Канада, Кот Д'Ивоар и Мозамбик, както и седем румънци.