Лерия ни наби - губим 1:3, Андон Стоянов бележи за България

Публикувано на: 11.04.2009 13:42

Автор: Гаро Тахмисян

©politics.bg
Емил Костадинов

Селекцията на Ферарио Спасов загуби и мача за третото място на турнира в Португалия срещу втория отбор на домакините с 1:3, като този тим всъщност е сборен отбор на област Лейрия и по този начин националната селекция до 15 години остана последна в класирането.

 

Единственото попадение, което е и първо в историята на тази генерация вкара Андон Стоянов при 2:0 за противника. Андон е състезател на Нафтекс.

 

Най-малките български "трикольори" бяха разбити в първия мач на турнира от Турция с 0:4, а във втория от Португалия с 0:1.

 

Именно втората среща даде оптимизъм, защото момчетата се представиха прилично и получиха гол от засада.

 

 

В последната среща старши треньорът Ферарио Спасов започна в състав:

Благой Стоянов (Пирин, Блгр), Слави Станев (Черно море), Николай Кръстев (ЦСКА), С/танислав Маринов (Левски), Милен Гамаков (Левски), Кристиян Малинов (Литекс), Андон Стоянов (Нафтекс), Ангел Здравчев (Литекс), Жак Коен (Левски), Иван Филипов (Спартак, Пд), Радослав Терзиев (Спартак, Пд).

 

В мача са използвани общо 19 играчи.

 

Проспорт.бг благодари на нашия студент по екология Пламен Доброславски, който своевременно ни информираше за резултатите на момчетата на Иберийския полуостров.

 

Това бе първи сбор на тази възраст и може би трябва да има известно снисхождение. Водач на българската група е Емил Костадинов, който е институция в Португалия. Заедно с отбора е и шефът на комисията по етика на БФС генерал Васил Василев.

 

Забележка: Прави впечатление, че официалният сайт на БФС дава различна информация, от тази която ни даде нашият кореспондент, но ние нямаме причина да не вярваме на своя човек. Според БФС, нашите са загубили с 1:2, а Андон Стоянов е вкарал изравнителен гол...