Пребиха децата на Черно море в селски мач

Публикувано на: 22.04.2009 10:04

Автор: Недко Петров, sportline.bg

©Проспорт.бг
Валентин Станчев
15-годишни футболисти от детския тим на Черно море са с рани, след като са бити от съперници и фенове при гостуването на Черноморец в Балчик в мач от регионалното първенство.

Предпоставки за мелето се създават още през първото полувреме, когато домакините крещят: "Ще ви убием, удряйте ги, няма да се приберете в съблекалнята". Простотията стига своя апогей две минути преди края при 2:0 за варненци. Тогава футболистите на Черноморец и нахлули на терена запалянковци започват да налагат гостите с шутове, юмруци и лакти. Треньорът на Черно море Валентин Станчев хуква да спасява своите, макар че е сам срещу 30 озверели хулигани.

На помощ се притичат също дежурният делегат и треньорът на Черноморец. След като мелето е потушено, става ясно, че повечето играчи на гостите са с рани и болки. Един е с разбита глава и го шият в болница, други са с подути коленe и остатъци от бутони по гърбовете и телата.

"Не е за вярване, че това може да се случи на мач между деца. При това нашите бяха с 2 години по-малки. Ние учим футболистите ни на футбол и феърплей, да не отговарят на провокации на противници и да не разговарят със съдии",  заяви Валентин Станчев. "Как обаче след такива грозни сцени да убеждавам момчетата, че футболът се играе по съвсем други правила и е само една игра, която е създадена да носи удоволствие и радост на хората."