Христолов и Ботев са чисти пред ДАНС

Публикувано на: 08.05.2009 11:11

Автор: Gong.bg

©plovdiv24.bg
Димитър Христолов
роверката на ДАНС в Ботев Пловдив, която приключи вчера е установила, че в клуба няма данни за престъпления и пране на пари, разбра Гонг.

В късния следобед инспекторите от агенцията са привикали президента на „канарчетата” Димитър Христолов да подпише констативния протокол, в който са записани резултатите от проверката.

Единствената санкция, която ще бъде наложена на Ботев са две глоби за идентични административни наказания от по около 1000 лева. Те са свързани с липса на документ за произход на парите по два рекламни договора в клуба.

Според запознати ДАНС е проверявал и други футболни клубове, като на почти всички е наложена тази глоба.

Проверката на ДАНС тече от около три месеца и бе предизвикана най-вече от сигналите, които бившият изпълнителен директор Боби Димитров подаде за нередности в клуба. Въпреки тях обаче, агенцията не откри никакви по-сериозни нарушения.

В момента в Ботев продължава да тече данъчна ревизия, която също е започнала преди доста време. Ревизията обаче е удължена с три месеца заради нови постъпили сигнали. Според хора от клуба до момента и по тази проверка няма констатирани нарушения.