Бала и Черноморец се целят в шестото място

Публикувано на: 13.05.2009 15:48

Автор: Костадин Савов

©Официален сайт

В четвъртък, 14 май от 13.00 часа на стадион "Лазур" мениджърът на Черноморец Красимир Балъков ще представи новия футболист, който ще облича синия екип от следващия сезон - бившият национален състезател на Венецуела Ектор Гонзалес.

Освен това тема за медиите ще бъде предстоящият двубой със Славия, който има пряко отношение към борбата за шестото място в класирането на "А" ПФГ.

Оказва се, че 6-ото място е цел за отбора, въпреки че преди началото на пролетния полусезон Балъков не пожела да конкретизира амбициите и се ограничи само с оглед на качествата на наличните футболисти.

След тридневната почивка, която спортно-техническият щаб на "акулите" даде на футболистите, всички играчи се събраха за първа тренировка преди дербито с "белите" в събота. Добрата новина за Красимир Балъков и неговите помощници е, че след мача във Варна с местния Спартак всички бургаски футболисти са здрави и тренират нормално.

Георги Божилов, който пропусна последния шампионатен двубой поради контузия в глезена, вече е напълно възстановен и тренира със своите съотборници. Александър Стоимирович навлиза в кондиция и също е напълно готов за игра.

Продължава възстановяването на капитана Пламен Крумов, който вече тренира на по-високи обороти във фитнес залата на стадион "Лазур", както и на вратаря Пламен Колев, който се чувства значително по-добре след претърпяна мускулна травма.

В тима няма наказани футболисти и всички ще бъдат на разположение на мениджъра Красимир Балъков. Както той самият сподели на пресконференцията след мача във Варна, най-важното в подготовката за двубоя със Славия е доброто и пълноценно възстановяване на играчите. 

Срещата с "белите" се очаква с голям интерес от привържениците на "акулите", защото този мач се явява пряк сблъсък в борбата за челно класиране, като погледа на бургаския тим е насочен към шестото място в крайното подреждане  на шампионата.