Черна гора натупа малките "лъвчета" в Правец с 2:1

Публикувано на: 20.05.2009 14:40

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Ферарио Спасов

Юношеският национален отбор на Българяия загуби от Черна гора с 1:2 в контролен мач, който се игра на спорната база в Правец. И трите гола паднаха през първото полувреме.

Двубоят започна лошо за нашите и те позволиха на съперника да поведе с 0:1 с гол на Йекич в 8-ата минута. След това Здравчев изравни за водения от Ферарио Спасов тим в 32-ата минута. Крайният резултат бе оформен от Джурановски в 38-ата минута.

Срещата бе изгледана от члена на Изпълкома Емил Костадинов, директорът на направление детско юношески футбол към БФС Иван Тишански и кметът на Правец Красимир Живков. Главен съдия бе Калин Людмилов с помощници  Александър Дамянов и Виктор Главински от София. Следващата проверка между двата състава ще бъде утре от 11.00 часа в Правец.

Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 16 години Ферарио Спасов коментира двубоя с Черна гора, минути след неговия край.

Г-н Спасов как ще коментирате играта на тима в този двубой?


За съжаление не мога да разчитам на  много от основните си играчи в момента, защото голяма част от тях са ангажирани с клубовете си за участие в републиканското първнство. Така, че не мога да кажа нищо. 

Доволен ли сте от подготовката на тима като цяло?


Разбира се, че съм доволен. Искам да изкажа своята специална благодарност към ръководството на БФС за условията, които ни предоставят и оказваната подкрепа от тяхна страна. Тяхната помощ е много важна в тези моменти.

Планирате ли други лагери до края на годината?


Да, но сега няма как да го направим, защото вече ви казах, че футболистите с ангажирани с мачовете от републиканското първенство. Това можем да го направим най-рано през август.

Направи ни впечаление сериозния брой играчи на Литекс?


Единствената причина затова е липсата на футболистите, за които говорих. Но тези момчета, които са тук също имат сериозни качества.

Бихте ли отличили някои от момчетата и на кои бихте гласували доверие за  в бъдеще?


Повечето от тях ги няма, защото играят в отборите на Левски, ЦСКА и други клубове. Нормално е всеки треньор да си има планове на кои футболисти може да разчита и да залага на тях. Тук в този състав също има доста качествени играчи.

Каква е вашата  цел като треньор на тази формация?


Да изградим един  добър състав. Другата ни оновна задача е да помагаме за развитието на младите играчи от цяла България. Има доста талантливи момчета, които заслужават да им се помогне. Именно затова оранизираме тези проверки, които са по-скоро селекционни. Нашата основна цел с тях е да видим  повече момчета и да изберем възможно най-доброто.

Как ще коментирате идеята да бъде създадена елитна юношеска национална група?


Това се направи по наша идея. След това бе  внесена от Емил Костадинов и Иван Тишански. Това е най-разумното нещо, което може да се направи. На всички ни омръзна да гледаме мачове, които  не са равностойни и се получават големи резултати. Това не е добре и за самите футболисти. Как да искаме от тях да се развиват, като не играят в отговорни мачове.

Материалът е подготвен по информация на официалния сайт на Българския футболен съюз.