Дик Адвокат напусна Зенит, пое Белгия

Публикувано на: 23.05.2009 15:01

Автор: Костадин Савов

©Интернет

Старши треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Дик Адвокаат ще поеме националния отбор на Белгия, съобщиха от Футболната асоциация на страната. Холандският специалист ще встъпи в длъжност официално на 1 януари 2010 година, когато изтича договорът му с ексшампиона на Русия.

"Имаме сключен договор с него до 2012 година. Ако се класираме за европейското първенство, контрактът автоматически ще бъде продължен с още шест месеца", съобщи говорител на белгийската Футболна асоциация.

"Има и финансова сделка. Основният договор е подписан, остава да уточним някои детайли", каза президентът на белгийската футболна централа Франсоа де Кеерсмакер.

Дик Адвокаат изведе Зенит до титлата на Русия, купата на УЕФА и Суперкупата на Европа. Преди това беше селекционер на националните отбори на Холандия, Южна Корея е Обединените арабски емирства.

В кариерата си Адвокаат е водил и Глазгоу Рейнджърс и ПСВ Айндховен. Според белгийските медии Дик Адвокаат ще печели по 600 хиляди евро на година от договора си с местната Футболна асоциация.