Футболен съдия се пуска в Рали Твърдица 2008

Публикувано на: 09.10.2008 12:09

Автор: Искрен Павлов

©Интернет
Краси Кандиларов в ролята на пилот
Страничният съдия Красимир Кандиларов ще стартира в Рали Твърдица 2008. Реферът от Велико Търново допреди няколко месеца получаваше наряди в "А" и "Б" групите, но сега активно се изявява като рали пилот. Кандиларов кара за "Етър Рейсинг Тим", а навигатор в Пежо 306 S16 му е Стефан Казаков.

Футболният рефер е истинският уникат през този сезон в рали шампионата на България. Само допреди два месеца търновецът имаше еднакви шансове да спечели титлата в клас A7 и в планинското, а сега и в оставащите за завършване пистов шампионат и рали-първенството. Справката на bgnrc показва, че Краси е единственият пилот, който има най-много участия през годината в три шампионата.

Преди Рали Твърдица най-драматична изглежда борбата именно за първото място в клас А7, където кара той. Един кръг преди края на първенството Красимир Кандиларов/Стефан Казаков ("Етър Рейсинг Тим", Пежо 306 S16) водят с точка на варненците Тодор Славов/Добромир Филипов ("БулБет Рали Тим", Рено Клио R3) 46:45.

”Просто много ми се кара. Това е”, обяви преди време стиснатият на думи Кандиларов.

Сега той и младият Славов трябва да решат кой от двамата ще спечели първата си титла в ралитата. И за двамата гаранцията е в победата, а само за варненецът възможностите се разширяват още с хипотезата втора първа или позиция и класиране на Кандиларов от трето място надолу. Тъй като в стартовия лист са заявени само четири коли от този клас, евентуалното трето място за Славов и четвъртото за Кандиларов водят до равенство (51:51), при което търновецът губи титлата заради 2:4 победи в шампионата.