Хубчев пристана на Балъков в Черноморец

Публикувано на: 28.05.2009 17:08

Автор: Проспорт.бг

©topsport.bg
Петър Хубчев
Наставникът на Черноморец Красимир Балъков съобщи, че съотобрникът му от националния отбор на България в славните години на родния футбол Петър Хубчев ще бъде новият треньор на дублиращия тим на „акулите”.
 
Това стана на редовния брифинг на специалиста, преди последния домакински мач в „А” група срещу Пирин. „Координатор на ДЮШ ще бъде Пламен Михов. Скаут за търсене на млади таланти ще бъде Огнян Ралев”, обяви Балъков другите две промени в щаба на тима. За мача с Пирин ще разчитам на почти всичките си футболисти. Венецуелецът Ектор повече от месец не е играл,позагубил е ритъм и за това няма да бъде титуляр. Ще го пусна около 30 минути, ако има възможност. Съперникът ни е доста солиден тим, който винаги е способен да поднесе изненада. За съжаление не можахме да вземем точка или три от Перник, което ни задължава да търсим две победи до края на сезона. Пирин е отбор, който, ако му се даде поле за изява става много опасен. Имаме предимство, че те играха финал за Купата на България и ще бъдат уморени, но ние сме длъжни да подходим максимално отговорно”, заяви Балъков.
 
„Говорили сме с президента на Локо (Пд) Галя Топалова за бразилеца Даксон, но засега не можем да го вземем поради законни пречки, тъй като вече имаме нужния брой футболисти извън ЕС. БФС промени закона и вече само трима играчи извън ЕС имат право да играят, а ние трябва да се съобразяваме с това решение. Искаме да взимаме и български футболисти, но те трябва да имат качества и да са ни от полза. Тук изборът е малък и затова сме принудени да търсим играчи от чужбина. Трима от играчите ни подписаха нови договори. Това са Паскал Бурел, който ще бъде още две години при нас, Орлин Старокин и Венци Бонев”, даде яснота Бала около селекцията.  
 
„Аквадом” е името на хотела, в който ще бъдем на лагер. Той е близо до Тирол, на 60км от Инсбрук. Лагерът ще бъде от 19 до 28 юни, като са предвидени 3 контроли, две срещу добри противници и една срещу сборен отбор от региона. Лагерът в България ще бъде в Поморие. Не са уточнени контролите, но ще има 4 такива. Пред започването на първенството на 8 август, предната седмица ще искаме да играем с атрактивен противник, за да представим новите играчи. Ще се опитаме да направим нещо интересно и да докараме добър отбор. В неделя ще има ден на отворените врати на стадиона. Опитваме се да правим нещо европейско, като допълнително ще разясним какво имаме предвид”, добави специалистът.
Етикети: Петър Хубчев