Вуядинович избира между България и Сърбия

Публикувано на: 10.10.2008 16:22

Автор: Петко Борисов

©Пресслужба Удинезе
Бившият защитник на ЦСКА Никола Вуядинович може да заиграе за националните отбори на България или Сърбия. Причината е конфликт със селекционера на младежкия национален отбор на Черна гора Душан Влаисавлевич.

22-годишният бранител на Удинезе игра за младежката формация на черногорците, но в началото на тази седмица е разговарял със селекционера на "орлите" Радомир Антич, който го е уверил, че ще разчита на него.

Вуядинович бил търсен и от българския селекционер Пламен Марков.

"Когато преминах в Италия, имах много обаждания от България. Питаха ме дали не искам да играя за техния национален отбор, тъй като имам български паспорт. Все още обаче нищо не съм решил."

"Докато си почивах в Белград разговарях и с Радомир Антич. Интересуваше се от положението ми в Удинезе и ми каза, че ще дойде в Удине, за да ме гледа в игра", призна Вуядинович пред всекидневника "Виести".

"Черна гора ми даде шанс да се докажа като играч, но след това бях разочарован. Обичам Черна гора и чакам някой да ме извика, вече съм част от голям отбор и очаквах, че ще има повиквателни за мен", допълни играчът, който разиграваше ЦСКА цяло лято.

Оказва се, че Вуядинович има конфликт със селекционера на младежкия национален отбор на "соколите" Душан Влаисавлевич, който датира отпреди квалификацията с Англия през септември миналата година.

"Никой не ми се обади поне да ми честити трансфера в Удинезе. Уж съм част от отбора, а никой не се интересува от мен", каза още защитникът.