ЦСКА загуби от Жилина с 1:3 в Австрия

Публикувано на: 29.06.2009 16:47

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Адауто Евандро да Силва вкара първия гол за Жилина.
Жилина поведе с 1:0 на ЦСКА в 7-ата минута с гол  на Адауто да Силва и сякаш още в началото на мача подсказа, че на "армейците ще бъде трудно в първата за подготовката контрола и те загубиха с 1:3 от екзекутора на Левски.

Най-доброто полежение за ЦСКА за първото полувреме бе далечен изстрел на Руи Мигел от около 30 метра, с който португалецът уцели страничната греда на Дубравка.

Мачът бе двуостър, но с жълти картони за страстите бяха овладяни.

В 45-ата минута Йеж удвои преднината на словаците и при резултата 0:2 дойде почивката между двете полувремена.

ЦСКА стартира второто полувреме с 9 промени в състава.

В 66-ата минута Пенев не издържа на гледката и върна в игра Делев и К.Стоянов на мястото на Минев и Еметерио.

Муши Саидходжа вкара за ЦСКА и намали преднината на Жилина в 84-ата минута, след отлично центриране на младия Атанас Зехиров.

В 88-ата обаче положението стана безнадеждно. Гадар вкара трети гол за Жилина в 88-ата минута и сложи край на спора.

Контролата между „червените” и словашкият Жилина бе спасена в последния момент. Малко след 15 часа българско време, окончателно се разбра, че словаците са се съгласили да пропътуват близо едночасовото разстояние от тяхната база, до градчето, в което българите са на подготовка от няколко дни.

Тъй като рано тази сутрин по-актуален е бил вариантът, мачът да се играе в базата на Жилина и ЦСКА да е отборът, който ще пътува, словаците са си пренаредили програмата, която сега отново ще им се обърка. В един момент те са заплашили, че няма да играят с „червените”, тъй като не желаят да пътуват.

Лично асистента на Любослав Пенев Хесус Паредес е пътувал в ранни зори, за да се увери добър ли е предлагания терен, но той категорично е бил отхвърлен от испанеца.

Стартов състав на ЦСКА: Ивайло Петров, Александър Бранеков, Костадин Стоянов, Мартин Камано, Йордан Минев, Светослав Петров, Иван Стоянов, Хосе Арибас, Кристиан Санеметерио, Руи Мигел, Спас Делев.

Жилина: Дубравка, Ангелович, Гулдан, Лейтнер, Рилке, Да Силва, Йеш, Пиачек, Шоуек, Владавич, Летава.


ЦСКА - Жилина 1:3

0:1 - Да Силва  (7)
0:2 - Йеж (45)
1:2 - Саидходжа (84)
1:3 - Гадар (88)