Славчо Тошев подготвил иск срещу Христолов

Публикувано на: 02.07.2009 14:37

Автор: Гаро Тахмисян

©plovdiv24.bg

Вратарят Славчо Тошев ще си търси дължимите пари от президента на "Ботев" Димитър Христолов. Той подготвя иск в съда.

Договорът на бившия младежки национал с "канарчетата" изтече във вторник. Също като останалите футболисти и той не е получавал заплата от февруари. На Славчо му се събират за взимане 5 месечни възнаграждения, по колкото са заработили и другите играчи.

Освен това вратарят чака и пари за наема на квартирата си през последната половин година. Тошев вчера се появи на стадион "Христо Ботев", за да подпечата трудовата си книжка и да уреди всички формалности около напускането на клуба.

"Ще си търся парите до дупка. Ще изчакам няколко дни да видя дали няма да бъде платено на останалите, за да получа и аз дължимото", заяви Славчо Тошев.

"Ако е възможно, ще се обърна към Арбитражния съд. Имам готовност да заведа дело и в граждански съд. Дори вече съм се консултирал с известна пловдивска адвокатка", сподели Славчо Тошев. 28-годишният вратар не пожела да коментира за каква сума става въпрос. Според запознати от заплати Тошев чака между 8 и 10 хиляди лева и още около 2 бона за наеми на жилището.

Както е известно, Славчо през последните месеци се подготвяше с юношеската формация на "жълто-черните", предвождана от Владо Чернев. До това се стигна заради отказа му да играе за дублиращия отбор. В момента интерес към него има от тимове от Гърция и Израел.

Междувремено нападателят Емил Урумов-Шивача започна да поддържа с "канарчетата". Здравенякът през последните месеци се загуби от хоризонта, след като напусна "Марица", където играеше като преотстъпен. Урумов има договор с "Ботев" за още 1 година, но се е разбрал с Димитър Христолов да разтрогне по взаимно съгласие.