Утре е първата копка на "Черноморец Арена"

Публикувано на: 13.07.2009 11:32

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
На финала на изграждането, нещата трябва да изглеждат така.
Първата копка на новата спортна база на Черноморец "Гнездо на акули" ще бъде направена утре (вторник) в 12.00 часа, съобщиха от клуба. Изграждането на комплекса се очаква с огромно нетърпение от всички, които са свързани с каузата Черноморец, тъй като той ще продължи поставеното начало за изграждане на европейски стандарти на работа в клуба. Иначе самият стадион ще носи името "Черноморец Арена".

На откриването ще присъстват кмета на Община Бургас Димитър Николов, Председателят на съвета на директорите на клуба Митко Събев, мениджърът Красимир Балъков, който е в основата на проекта, футболисти и треньори на представителния отбор, авторите на проекта, представители на общинската администрация, общественици.

Новият спортно-тренировъчен комплекс ще бъде разположен на площ от 32 000 кв. метра. На територията му ще бъдат изградени три игрища, две с естествена и едно с изкуствена тревна настилка. В триетажната сграда на комплекса ще има всичко необходимо за пълноценната подготовка, рехабилитация и почивка на футболистите. В кампуса ще тренират четири формации на клуба, като там ще бъде и административното ръководство на "акулите".

След основното обновяване и реконструиране на спортен комплекс "Лазур" това е поредната стъпка, която ръководството на клуба прави в преследването на високи спортни цели. Идеята е въвеждането на европейски модел за работа в Черноморец, поставящ основите на една дългосрочна програма за развитие, която да бъде отправна точка за бъдещите успехи на клуба.