Скаути си тръгват доволни от България

Публикувано на: 12.10.2008 17:37

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Благо (вляво) изигра силен мач за България срещу Италия
Много от обсадилите трибуните на Националния стадион „Васил Левски” скаути са останали изключително доволни от видяното в мача България – Италия, завършил 0:0. Равенството срещу световния шампион е резултат на прецизна работа и строга тактическа дисциплина, според чуждестранните ловци на талантливи играчи.

Българският тим не само разбиваше успешно играта на „адзурите”, но и успешно изграждаше своите атаки, особено през първата част на двубоя. Може би единствени са си тръгнали нещастни от София съгледвачите за Ивелин Попов, които го видяха в качеството му на тактическа смяна в 90-ата минута,  когато влезе на мястото на Мартин Петров.

„Моят човек си тръгна в много добро настроение – каза за Проспорт.бг агентът Петьо Костадинов, който домакинстваше на скаут от елитен английски клуб.  - Изпратих го по живо, по здраво в 12 и половина за Лондон. Даже вече е кацнал, защото ми се обади. Хубавото е, че настроението му е резултат от играта на играча, когото гледахме, а не защото сме дегустирали български вина,  например.

Със сигурност въпросният футболист ще бъде гледан още веднъж, но не в Грузия. Чужденците все още се страхуват за сигурността си там. Но пък ще знам повече за доклада му в четвъртък, когато би трябвало да гледаме Македония – Исландия в Скопие, в мач от европейските квалификации на момчетата до 19 години.”

Иван Иванов (вляво) се появи в игра е средата на
първото
полувреме на мястото на Лусио Вагнер

Прочитът на състава показва, че от българския отбор активно на трансферния пазар са Иван Иванов, Благой Георгиев, Александър Тунчев впечатлява и вероятно няма да се задържи дълго в Лига 2, Валентин Илиев не е анонимен на Албиона, а преди време Болтън проявяваше интерес към Велизар Димитров.

Лусио Вагнер е постоянна величина. За Ивелин Попов е сигурно. Дори направи впечатление, че Георгиев и Димитров бяха заедно на терена, което породи слухове за интерес и към двамата. Те играха добре и на моменти бяха главните герои в офанзивната игра на България.

Още:
Лусио Вагнер аут за гостуването на Грузия
Иванков: Снощи играхме като колектив
Бербо подкара трактор
Надхитрихме Италия