Мадона ще си пее, а ЦСКА ... на "Герена"

Публикувано на: 08.08.2009 15:07

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стадион "Георги Аспарухов"
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е съгласен клубното ръководство да смени домакинствата с Динамо (Москва).

"Армейците" срещат руския тим в плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Жребият вчера в Нион, Швейцария постанови в първата среща Динамо да е домакин, а ЦСКА да приеме реванша. "Червените" обаче имат проблем със стадиона. Те заявиха националния "Васил Левски" за мачовете си от евротурнирите, но на него ще се състои концерт на Мадона почти по същото време, по което ЦСКА трябва да домакинства на Динамо.

Затова вариантите са три - УЕФА да лицензира "Българска армия", което е крайно невероятно, да бъде сменено домакинството - "армейците" да приемат Динамо в първия мач и да гостуват в реванша, а третият е да не сменят домакинството, но да заявят стадионите в Ловеч или в Бургас, които също имат лиценз.

Е, има и четвърти, но това звучи незряло - да играе на "Герена".

"Ние сме си виновни за всичко, каза Пенев пред "Дарик". - Новото ръководство получи тежко наследство. Редно е отбор като ЦСКА да играе на собствения си стадион мачовете. Малко пари трябват и ще се случи. Аз казах на Венци Живков да покани представител на УЕФА в София. Лично аз ще се опитам да го убедя да ни разреши да играем с Динамо на "Армията". Ако продължим в групите, ще си играем на "Васил Левски".