Красимир Гергов преговаря за Ботев

Публикувано на: 14.10.2008 15:44

Автор: Светлин Костов

©plovdiv24.bg
Димитър Христолов
Акцията на участниците в преговорите за покупко-продажбата на Ботев под наслов "Всички журналисти за зелен хайвер" има нова "дъвка". След многото банки, алкохолни, петролни и други гиганти в обръщение като желаещ собствеността на най-стария ни футболен клуб е пуснато името на рекламния монополист у нас Красимир Гергов, информира "Топспорт".

Твърденията за преговори с "Корпоративна Търговска Банка" бяха опровергани от самата финансова институция, която твърди, че слуховете за тях е разпространил самият Христолов, който преди десетина дни е бил в техен клон срещу "Новотел-Пловдив" за погасяване на дългове.

Информацията за преговори с Красимир Гергов пък е подкрепена с факта, че той е шеф на Българската голф-асоциация. Посредник в продажбата на Ботев е Христо Андреев, който пък стартира строителството на Баня голф-ресор.
 
В понеделник вечер пред "Дарик" Димитър Христолов призна, че бизнесменът, с когото преговаря няма футболно минало и един от 10-те най-богати българи.

След преговорите с все още непотвърдения кандидат изпадналият във финансов колапс бос на "канарчетата" е заминал за Италия, където се говори, че е неговият съдружник, вероятно, за да стиковат мнение и да седнат за парафиране на сделката.

Отпада вариантът за преговори с Васил Божков. Източници от клуба твърдят, че преди около месец Христолов е помолил бившия шеф на ЦСКА за заем от 5 милиона лева, но е бил отпратен с отговор, че за толкова пари е по-добре да купи "жълто-черните".