Теренът на "Васил Левски" е потресаващ

Публикувано на: 30.08.2009 22:01

Автор: Алексей Гилтяй, trud.bg

©trud.bg
...
“Теренът на стадион “Васил Левски” е в ужасяващо състояние след концерта на Мадона - заяви националният селекционер Станимир Стоилов. - Игрището е зле още от мача с Латвия на 12 август. Не смеем да тренираме там, за да не стане още по-лошо. България обаче трябва да победи Черна гора в събота, дори и да няма трева.”

Националите се събраха вчера за световната квалификация и ще се подготвят на базата в Панчарево.

“Срамно е теренът да е в такова състояние - добави Стоилов. - Това е престъпно. Националният отбор за съжаление е гост там, плаща наем. Късно е да заявяваме нов стадион.”

Ден по-рано шефът на арената Антон Попов каза, че ще бъдат положени всички усилия теренът да е в сравнително нормално състояние след концерта на Мадона. Но добави, че е невъзможно за 5 дни да се направят чудеса. Според Попов ще трябва месец, за да стане теренът пак идеален.

Стоилов предрече, че мачът с Черна гора ще е по-труден дори от гостуването на световния шампион Италия на 9 септември. “Ако загубим в събота, вече нямаме шансове за световното - продължи Мъри. - Съперникът ни е силен отбор, надигра италианците като гост, макар че загуби с 1:2. Имат изключително опасни нападатели от големи отбори. Трябва да играем с повече от максимума на възможностите си, за да победим. Ние обаче имаме достатъчно класни играчи. За мен всички 22-ма повикани са звезди. Някои няма да играят, а на когото не му харесва, да не идва. Ако не се класираме, ще мислим за промени. Мечтите са безплатни, трябва да си вярваме. Искам да заслужим обичта на феновете.”

Селекционерът обеща да говори с треньорите на националите, които са резерви в клубовете си. И каза: “Притеснявам се, че Димитър Рангелов още не е титуляр в Борусия. Ще има инициатива от наша страна, ще пътуваме и ще гледаме повече мачове.”

Мъри потвърди, че Игор Томашич повече няма да играе за България. Защитникът имаше договорка да се върне за няколко мача.