Муту предлага дарение вместо да плаща 17 млн. евро на Челси

Публикувано на: 08.09.2009 17:19

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com
Румънският нападател на Фиорентина Адриан Муту предложи да направи дарение за различни благотворителни каузи, вместо да плати 17,2 милиона евро компенсация на Челси, откъдето бе уволнен за употреба на кокаин преди 5 години.

Муту е изпратил писмо днес с предложението си до Челси, Дисциплинарната комисия на ФИФА и до президента на ФИФА Сеп Блатер.

"Не мога да платя такава сума. Това не е въпрос на желание от моя страна, а по-скоро на факта, че нямам такава възможност", пише Муту, цитиран от агенция АНСА.    

"Предлагам вместо тази компенсация, да направя дарение на фондация във Флоренция или някъде другаде, което да помогне да млади хора с проблеми с наркотични вещества. Такова дарение може да бъде направено и в Англия, и в моята родина Румъния", предлага Адриан Муту.  

Румънецът трябва да плати 17,2 милиона евро компенсация на Челси, разпореди Спортният арбитражен съд през юли. Тази санкция може да разори Муту, който ще бъде наказан със спиране на състезателните права, ако не плати.

Челси привлече Муту от Парма през 2003 година за сумата от 15 милиона паунда. Година по-късно румънецът бе наказан за седем месеца за употреба на кокаин и Челси прекрати договора му. След изтичане на наказанието той премина в Ювентус като свободен агент.