Локомотив (София) помете Левски на "Герена"

Публикувано на: 12.09.2009 21:00

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Локомотив (София) нанесе първа загуба на шампиона Левски през този сезон, побеждавайки го с 2:1 на "Герена" в мач от 5-ия кръг на "А". За успеха се погрижиха Калоян Караджинов и Мартин Камбуров от дузпа. За домакините точен беше Христо Йовов.

През първата част двата отбора демонстрираха равностойна игра, като на моменти "сините" успяваха да натискат своя съперник. Гол обаче нямаше. През втората част нещата седяха по същия начин до 52-ата минута.

Тогава Калоян Караджинов откри резултата след самостоятелен пробив през центъра и удар между трима защитници на Левски. След полученото попадение "сините" се поактивизираха и на свой ред започнаха да създават положения.

- Ленски - Локомотив, 12.09.2009 (ВИДЕО)

В игра се появи Дарко Тасевски, който минута-две по-късно изработи изравнителния гол. Халфът подаде успоредно на пеналтерията към Христо Йовов, който с техничен изстрел не остави шанс на Галев. Само четири след това обаче Рабех направи дузпа, която Мартин Камбуров на два пъти реализира, тъй като веднъж наказателният удар трябваше да се пребие.

До края на мача Левски се опитваше да стори нещо пред вратата на Локомотив, но без никакъв успех. Гостите от Надежда пък организираха стойностни контраатаки и при малко повече късмет можеха да пронижат за трети път Георги Петков.