Еврокоментарът на Кольо

Публикувано на: 19.09.2009 13:36

Автор: sport1.bg

©Проспорт.бг
Кольо е на път да затрие Алеко с тези коментари...
Когато се целиш ниско, ще пропуснеш с малко - максима, сякаш изкована в някой коптор около гара "Подуяне" и поукрасена с подходящата митология от свитото в болшевишки юмрук ядро на "синия" (без)мозъчен медиен тръст задава тон за анализ на българското евроучастие.

Трябва да признаем, че загубата на отбора от последната спирка на автобус 120 само с 0:1 от Виляреал е най-голямата изненада в лига Европа заедно с равенството на Тимишоара в Амстердам. Жалко, че на прогизналия "Ел Мадригал" европодвига бе наблюдаван само от 2-3 хил. от най-отчаяните жители на Кастейон, които или са получили билетите си заедно с пакета социални помощи, или толкова се страхуват мустакатите им жени да не ги млатят с точилката за паеля, че предпочитат дори да гледат Левски, пред да останат два часа повече вкъщи.

Жертвите на евроизнасилване си бяха забъркали очаквания бетон, само че в крайна сметка той се оказа кален подуянски кирпич и не удържа докрай. Важното е, че за първи път от много години на последната спирка си бяха направили правилно сметката и излязоха, за да паднат с по-малко, вместо да се изхвърлят като благодетеля си Доган на предизборно събрание в село Кочан.

Чудя се тогава, какво пречеше и на "Армията" да проявят елементарна далновидност. И вместо ЦСКА да излиза срещу Фулъм с повече дефанзивни халфове от Милан на Ариго Саки, да препарира лондонските "селянчета" и с натрупаната победна инерция и самочувствие да доубие срамната тайна на българския футбол в неделя.

Разбирам стремежа на мнозина колеги, с които споделяме червената перодръжка, леко да надценяват качествата на съперниците на ЦСКА, преди всичко с възпитателната цел да предпазят по-първосигналната част от фенската маса от състоянието на телешка мозъчна смърт, покосило мнозина в крайните квартали на София.

Причини за притеснение обаче няма - за разлика от лудата крава, телешката екзалтация не е заразно, а генетично заболяване. И не е причина да си затваряме очите пред факта, че в сряда ЦСКА игра страхливо срещу един отбор, който превъзхожда стократно в морален, исторически и обществен план. Като прибавим и инерцията от добрия старт на сезона и спокойствието от постигането на програмата минимум с влизане в групите на Лига Европа, Фулъм трябваше да отиде на тройка. Стига тези факти да са ти ясни в началото на мача, а не в средата на второто полувре, защото после може просто времето да не ти стигне.

С уговорката, че всичко и във футбола е относително, смело можем да заявим - ЦСКА се провали в четвъртък, а Левски постигна исторически успех. Защото "армейците" мерят ръст с европейските гиганти, а подуянци - с Топчо и Жоазиньо.