Танев: Предупредих Левски, че това е измама на Заберски и Жейнов

Публикувано на: 24.09.2009 23:25

Автор: Станил Йотов, в. 7 дни спорт

© Антон Станков
Лъчезар Танев
Футболният агент Лъчезар Танев беше един от свидетелите на това как Левски направи гафа с трансферите на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Зе Соарес и Юсеф Рабех в Русия. Свързахме се с Танев, който даде кратък коментар по случая.       
- Г-н Танев, защо според вас се стигна до този гаф в Левски?
- Първо трябва да е ясно, за да няма спекулации, че аз не съм посредник между футболните клубове в този трансфер. По тази причина не съм и наясно точно какви договорки е имало между ръководството на Левски и другата страна. В случая представях моя клиент - националa Живко Миланов. От Левски бяха изключително коректни да ме поканят на преговорите. Организирана беше съответната среща в офисите на футболния клуб, за да бъда наясно с условията, които се предлагат за Миланов, и евентуално да се постарая да ги подобря.

- Все пак познавате в детайли тази материя. Не ви ли притесни фактът, че трансферният прозорец е затворен и че въобще има прекалено много нередни неща в цялата история?
- Вижте, не бих желал да влизам в подробности, най-малкото поради това, че няма да бъде коректно. Мога да кажа обаче, че когато получих пълната информация, бях категоричен в разговорите си с Тодор Батков, Константин Баждеков, Георги Иванов-Гонзо и самия футболист, че този трансфер изобщо не ми се струва реален. Пред всички тях предположих, че става въпрос за някакъв опит за измама от страна на посредниците, имайки предвид кои са те - Петьо Заберски (б.р.- Тодор Батков е кум на Заберски) и Николай Жейнов. Дадох си мнението и в крайна сметка се оказах прав, за огромно съжаление.

- В Левски не са ви послушали и са сгрешили?
- Изводът си остава за ръководството на Левски. Нека преценят сами с кого и по какъв начин ще работят занапред.

- Какво е бъдещето на клиента ви Живко Миланов?
- За него в момента най-важното е да се концентрира върху изявите си в Левски. Същото важи и за останалите три момчета.